Kotiseutupaidat

Minua riivaa aina silloin tällöin luovalle ihmiselle kai ihan tyypillinenkin maanisuus, jonka seurauksena syntyy sitten kaikenlaisia hulluja ideoita ja projekteja. Tällaisena ylitsevuotavaisen luovana hetkenä on syntynyt mm. tämä blogi sekä mallistollinen sauvakävelypaitoja.

Värkättyäni aikaisemmin tällä viikolla muutaman sauvakävelypaidan lisää (mitä muutakaan ihminen tekisi lokakuisena iltana?), syntyi idea kotiseutupaidasta. Aluksi tarkoitukseni oli työstää paidat vain Haapavedelle ja Nivalalle, mutta kun toivomuksia alkoi sadella myös naapurikunnista ja sitten vähän pidempääkin, lähti homma täysin lapasesta. Ja mikäpä siinä, kyllähän nyt jokaisella pitäjällä pitäisi oma paita olla.

271016_1271016_2

Erilaisia paitoja on kaupassa tällä hetkellä 12 kappaletta ja suunnittelupöydällä ainakin toinen mokoma. Sen lisäksi, että paidat kertovat yhdessä lauseessa paikasta sen eniten tai vähiten olennaisen asian, paidat myös kertovat kätevästi pienimmänkin kylän sijainnin kartalla.

271016_3

Jos tunnet, että jollekin paikkakunnalle on aivan pakko saada oma kotiseutupaitansa, vinkkaa siitä vaikkapa tämän postauksen kommenteissa ja liitä mukaan jokin hauska fakta tai pitäjän oma motto. Koitan näitä toivomuksia sitten täyttää sitä mukaa kuin aivoni tuottavat käyttökelpoisia sloganeita.

271016_4

Jatkossa kotiseutupaitojen lisääntymistä on helpointa seurata Kotiseutupaitojen Facebook-sivulla tai suoraan nettikaupassa, jonne pääsee myös tuosta sivun yläreunasta navigoimalla.

 

 

122 kommenttia artikkeliin ”Kotiseutupaidat

 1. Hahaa, ihan paras tuo Kärsämäki!!:DD

  Just viime viikonloppuna käytiin Oulussa täältä etelästä (käytiin muuten Kiimingissäki!) ja pitää kyllä niin paikkaansa tuo Kärsämäki. Ei siellä edes oo mitään missä pitää paussia, kun Nestekin suljettu. 😀

  Tykkää

 2. Kuusamopaita pitää hommata kälylle 😀 Ja kyllähän omalle rakkaalle Kemijärvellekin pitäisi saada paita… Se on muuttotappiokaupunki itä-Lapissa, ”tunnettu” Taivaan tulet -televisiosarjasta, lakkautetusta Enson sellutehtaasta ja yöjunasta, jonka lakkauttamista vastaan kapinoitiin muutama vuosi sitten. Siinä jopa onnistuttiin koska juna kulkee edelleen 🙂 Metsiä ja järviä on vaikka muille jakaa, kesämökkejä joka niemessä ja notkelmassa. ”Matkailuvalttina” on luonto, koska eipä sielä juuri muuta ole 😀

  Tykkää

 3. Kärsämäki!!! 🙂 🙂 Meidän lapset heräsi pieninä AINA niissä pirun liikenneympyröissä, kun ajeltiin Lappiin tai takaisin kotiin. Itse olen Kärsämäellä pysähtyessämme (!!!) lyönyt pääni huoltoasemalla johonkin ihme metallipönttöön. Oli kiva töissä selitellä, että kävelin pönttöä päin, puoli otsaa mustana. Että ei lämpimiä muistoja Kärsämäestä 😉

  Tykkää

 4. Ihan mahtavia 😀 Toisaalta polttelisi syntyperäisenä äänekoskelaisena tuo paita, mutta taitaisin kuitenkin mieluummin julistaa nykyistä kotikaupunkia eli Mikkeliä. Mitään nasevaa slogania en aamuaivoilla keksinyt, mutta mietintä jatkuu kuumeisesti 🙂

  Tykkää

 5. Voiko Oululle olla muuta slogania kuin paska kaupunni? 😀 viimeksi tänään tuli mehevät hajut tehtailta ❤

  Tykkää

 6. Nää on tosi hauskoja! 🙂

  Keksisitköhän Kuhmosta jotain.. Olis huippu lahja isälle, en kyllä itse yhtään keksi mitä siitä sanois 😀

  Tykkää

 7. Entäs Hyvinkää?! Sehän on tunnettu lähinnä Koneen hisseistä ja Helsinki-Tampere-moottoritien läheisyydestä :D.

  Tykkää

 8. Paluuviite: Sinä runkkari siellä | Onnenpäivä

 9. Hei, mä ehdotan Sonkajärveä ja Nurmijärveä! Ensimmäinen on tunnettu eukonkannosta eikä sitten ehkä muusta. Nurmijärvi tunnetaan, jos tunnetaan, Aleksis Kivestä (kivi – kives, tää ei nyt liity tohon tatintaivastelutekstiin mitenkään ;)), Matti Vanhasen puukasasta, moottoritien pitkästä suorasta ja maalaisuudesta.

  Tykkää

 10. No hyvänen aika, kyllä Espoollekin pitäisi saada oma t-paita! Se voisi liittyä vaikka Länsimetroon tai yleiseen nimbyilyyn.

  Tykkää

 11. Laukaa! Kierrä se kaukaa! Vihtavuoren pamaus! Ruutia riittää. Hitonmoinen hauta. Monta vesireittiä mitä pitkin pääsee pois. Grafitteja jo muutaman tuhat vuotta sitten.

  Tykkää

 12. Hih. Olen Suomussalmelta kotoisin, asuin pisimpään Oulussa ja nykyään helsinkiläinen. Ja hei, ostaisin miehelleni: Ylöjärvi – elintaso näkyy vyötäröllä. ahhhaahh 😀

  Tykkää

 13. Kaskinen. Uskoisin että helppo tapaus.
  Suomen pienin kaupunki, saari, Suomen Manhattan. Sellutehdas suljettiin joskus 10 vuotta sitten ja jäljelle jäi kalasatama, eläkeläisiä, kissoja ja käsityöläisiä. KIITOS!

  Tykkää

 14. Nurmo
  Skeida keskellä etelä-pohjanmaata.

  Tausta on että joku vandalisoi tienvarsi-mainoksen. Paikallislehti teki asiasta uutisen jossa haastateltiin ihmisiä. Kunnanjohtaja totesi että notta moinen hulikaani pitäs ottaa kiinni ja kurmottaa. Mainostoimiston työntekijä kehui että olipa hyvin oivallettu. Nurmolainen asukas totesi että nythän se vasta totuudenmukainen onkin! 🙂

  http://m.naurunappula.com/581901

  Tykkää

 15. Maaninka ja Iisalmi tarvitsee ehdottomasti myös omat paidat. 😀 Maaningalla suurin syy liikenneruuhkiin on ehdottomasti traktorit, joita pitäjässä kyllä riittää. Melko sama Iisalmessa, tosin vaan vähän isommassa mittakaavassa.

  Tykkää

 16. Forssa on aina kaikkien Suomen paskin kaupunki -listojen kärjessä. Hiipuva teollisuuskaupunki, jossa cleantechilla yritetään ja kultaisen kolmion – Tampere – Turku -Helsinki keskellä. SDP:n kotikaupunki. Mitä keksisit?

  Tykkää

 17. Entäs Järvenpää. Sibeliuksen kotikaupunki. Radan varressa, Tuusulanjärven päässä. Kohta tornitaloistaan tunnettu – Suomen Manhattaniakin olen kuullut jo käytettävän.

  Tykkää

 18. Pihtipudas
  Rappiolla on hyvä olla.
  Ratsia, Pete Parkkonen, keihäänhetto ja kymmenen surman luotia tekivät Suomen virallisen junttilan ” tunnetuksi”.

  Tykkää

 19. Paluuviite: Kylähullu paitanainen | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.