Viikonlopun pannukakku-aamupala

Viimekesäiseltä road tripiltämme Arizonan osavaltiosta jäi käteen monien kokemusten lisäksi erinomainen pannukakkuohje. Kyseessä ei suinkaan ole perinteisten amerikkalaisten pannukakkujen resepti, vaan niidenkevennetty versio.

Ystävällisen B&B-majapaikan emännän tekemät pannukakut olivat yksi viime kesäisen road tripimme kohokohdista. Pienehköllä maanittelulla hän suostui jakamaan kanssamme tuon vierailijoiden kesken jo legendaksi kohonneen pannukakkureseptinsä. Tuosta reissusta lähtien olemme useina viikonloppuaamuina hemmotelleet itseämme näillä ”terveyspannareilla” joiden aiheuttama moraalinen krapula jää perinteisten pannukakkujen aiheuttamaa morkkista huomattavasti pienemmäksi.

Ohje itsessään on yksinkertainen ja helppo toteuttaa:

(pitäisi riittää neljälle)

2 kananmuna

5 dl piimää

2,5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl kaurahiutaleita

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

6 rkl ruokaöljyä

Sekoitetaan hyvin kaikki ainekset keskenään ja paistetaan pannulla kuten letut. Tarjotaan tuoreiden mansikoiden, banaanin ja kermavaahdon kera. Ohjetta voi myös jalostaa lisäämällä joukkoon hitusen vaniljasokeria, muskottipähkinää tai vaikkapa kanelia.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikonlopun pannukakku-aamupala

  1. Paluuviite: Amerikkalaisia protskupannareita ja nakuilua | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.