Amerikkalaisia protskupannareita ja nakuilua

Koska viime viikkoinen leuanvetoa ja nakuilua -postaus saavutti niinkin suuren kansansuosion, sekä kotona että blogissa, päätin jatkossa tehdä enemmänkin asioita alasti, niin kuin esimerkiksi aamiaispannukakkuja. Että juu, viime viikonloppuna vatkaimen varressa riehui aidosti alaston kokki.

Mutta mennäänpä itse asiaan, nyt kun olen saanut jakamattoman huomionne ja otsikon ansiosta juttu nousee todennäköisesti koko internetin luetuimmaksi pannukakkuohjeeksi. Eli ne proteiinipannukakut, joiden reseptiä minulta on aina välillä tiedusteltu. Ohje on alunperin jalostettu tästä tavallisten amerikkalaisten aamiaispannareiden ohjeesta ja osoittautui niin toimivaksi, ettemme sen koomin ole enää tavallisia pannareita tehneet. Minulla on nimittäin aamiaisen suhteen sellainen vaatimus, että tarvitsen reilun satsin proteiinia, tai muuten nälkä yllättää nopeammin kuin olen ehtinyt ruokapöydästä nousta.

Nämä pannukakut sisältävät oikeastaan kaksi salaista ainesosaa; proteiinijauhoa ja kananmunanvalkuaisia. Proteiinijauhoksi olemme valinneet tuollaista ehkä vähän höpöhöpö-brändiä, joka toimii monia hifimpiä protskujauhoja paremmin leivontahommissa. Toisekseen jos proteiinijauhe on kakkutaikinan makuista, ei pannukakuistakaan voi tulla kovin pahoja. Jos reseptissä on joku vinksallaan, sysään vastuun reseptin kehittäjälle ja taloutemme pääpannukakkuvastaavalle, miehelleni. Meikäläinen kun kelpaa näissä hommissa yleensä vaan munanvatkaushommiin. Alasti.

Amerikkalaiset proteiinipannukakut

2 dl kaurahiutaleita (tai 1 dl kaura- ja 1 dl ohrahiutaleita)
1 dl vehnäjauhoja (tai 0,5 dl kookosjauhoa)
0,75 dl proteiinijauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3,5-4 dl piimää (kookosjauhon kanssa saattaa mennä hitusen enemmän)
2 keltuaista
2 rkl oliiviöljyä
6 munanvalkuaista

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää sekaan piimä, keltuaiset ja oliiviöljy.

Ennen valkuaisvaahdon lisäämistä taikinan pitäisi näyttää suunnilleen tältä.

3. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kovahkoksi vaahdoksi (alastomuus saattaa nopeasti ajateltuna nopeuttaa prosessia) ja sekoita taikinan sekaan.

4. Paista kookosöljyssä.

5. Syö. Maistuu parhaalta nutellan, banaanin, mustikoiden ja kermavaahdon kera!

8 kommenttia artikkeliin ”Amerikkalaisia protskupannareita ja nakuilua

  1. Oot jälleen kerran aivan loistava! 🙂

    Pannarit kuulostaa hyviltä ja – mikä tärkeintä – helpoilta tehdä. Mutta saako täältä Kaliforniasta jostain piimää…? 😮

    Tykkää

  2. Taalla Amerikassa kun on noita kalentereita ja arkipaivan oppaita ihan joka lahtoon niin tuli vaan mieleen etta mitens olisi Sinivaarojen Parisuhde Kalenteri. SIis mita voi yhdessa tehda alasti (muuta kun sita joka tulee ekaksi mieleen,haha). Siis samanlaisia kuvia kuin villasukissa punerrus autotallissa ja protskupannareitten teko.Ja kuvat vihjeellisesti alasti mutta kaikki olennainen peitossa kuitenkin siveellisyyden vuoksi. Ettei vaan siveyspoliisit tule hakemaan teita muihin maisemiin. Eikun tekemaan sita vaan, jookos? Vuoden 2015 netti-sensaatio Kaliforniasta!

    Tykkää

  3. Paluuviite: Aamupalaprotskupannarit - Onnenpäivä Sport

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.