Gourmeeksi naamioitu purkkitonnikala ja muita amerikan herkkuja

Toisinaan paikallisen ruokakaupan tarjonta vetää raavaimmankin suomalaisen hiljaiseksi. Kierros hyllyjen välissä tekee nopeasti selväksi sen, että olemme tekemisissä äärettömän uusavuttoman ja ravintotietämättömän kansakunnan kanssa. Lilyn ruokaviikon kunniaksi esittelenkin teille tänään lähikauppamme parhaat palat!

Herkullinen tonnikalasalaatti amerikkalaisittain

Aloitetaanpa kevyesti. Uusin löytöni tässä valmisaterioiden luvatussa maassa on herkullinen tonnikalasalaatti. Tosiasiassa lounaspakkaus sisältää purkkitonnikalan ja tölkkikasviksien muodostamaa mössöä, joka nautitaan mukana tulevan suolakeksin päällä. Lisäksi pakkauksesta löytyy suklaakeksi ja säilykepersikkaa. Syy persikan yhdistämiseen purkkitonnikala-lounaaseen on minulle mysteeri, mutta suklaakeksin minä tavallaan ymmärrän. Paikallinen kun tuntuu tarvitsevan jälkiruoan tajutakseen, että syömisen saa jo lopettaa. Koko komeuden kruunasi asiakasystävällisyyttä henkivän pakkauspahvin päällä oleva erityismaininta siitä, että tonnikalapurkin saa auki nyt myös ilman purkinavaajaa! Välillä minua pelottaa tietoisuus siitä, että tällä kansalla on hallussaan ydinaseita.

 

Kalkkunannäköinen ja -makuinen mikä-lie

Seuraava, jo viime joulun tienoilla eteeni tullut einesruokien helmi, on kasvis-joulukalkkuna. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi uskomattoman herkullisennäköiseen myyntipakkaukseen. Sen kyljessä oleva kalkkuna näytti – no, kalkkunalta, ja vieläpä erityisen mehukkaalta sellaiselta. Pakkauksessa ollut teksti kuitenkin paljasti karun totuuden. Kyseessä oli totaalisen lihaton kasviskalkkuna. Toisin sanoen, kalkkunan muotoon leivottua ties-mitä. Eikä tässä vielä kaikki – tämä kasviskalkkuna ei vain näytä kalkkunalta vaan se myös maistuu kalkkunalta. En ole vieläkään keksinyt miksi kukaan, joka ei halua syödä kalkkunaa, haluaisi syödä jotain joka sekä näyttää että maistuu kalkkunalta.

 

Verisuonet ja suolet tukkiva aamupalojen kiistaton kuningas

Tämänkertaisen ruokamatkan päätämme pakaste-aamupalaan, jonka edessä karskeinkin rekkamies nöyrtyy. Tuo pakastealtaiden kuningas on tietenkin Hungry-manin All day breakfast. Painoa koko komeudella on vajaa puoli kiloa ja se kätkee sisäänsä reippaat tuhat kaloria, 64 grammaa rasvaa sekä hämmästyttävät 2090 mg natriumia. Pelkkä ajatuskin vatsaparastani työstämässä koko vuorokauden tarpeen ylittävää rasvamäärää makkaroiden, pekonin, lihapullien ja pannukakkujen muodossa, saa minut voimaan pahoin ja verisuoneni huutamaan hoosiannaa. Luulisi tuollaisen ravintoaineyhdistelmän olevan vähintäänkin laittomien aineiden listalla.

Bon appétit vaan kaikille!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.