Tankkauspäivää odotellessa, eli mitä kaikkea ehtii vuorokaudessa syödä

Viikko on kääntymässä loppupuolelle, energiavarastoni alkavat olla dieetin jäljiltä tyhjillään ja väsymys valtaa salakavalasti kropan. On siis täydellinen aika ryhtyä fantasioimaan viikottaisesta tankkauspäivästä ja kaikesta siitä, mitä lauantain aikana ehdin syödä jos herään ajoissa. Myönnän, että tilanne kuulostaa omaan korvaanikin hieman perverssiltä, mutta totuus on, että tällä treenimäärällä, tässä vaiheessa viikkoa, minusta todella tuntuu, että jokainen lihassoluni huutaa armon lisäksi myös hiilihydraatteja. Nälkä!

Hiilihydraattia perinteisessä muodossaan

Aamupala:

Mutta löpinät sikseen ja mennäänpä asiaan, eli ruokafantasioihin. Aion aloittaa lauantai-aamun itse leipomallani ruisleivällä, kaurakekseillä ja isolla kupillisella höyryävää kahvia, jonka päällä on kermavaahtoa ja hyppysellinen tummaa kaakaojauhetta. Aion viettää aamiaispöydässä hyvän tovin nuuhkien liinan sisään käärittyjä lämpöisiä ruisleivän puolikkaita ja nautiskellen jokaisesta suupalastani suurella antaumuksella. Tämä aamupala riittänee pitämään vatsani tyytyväisenä koko aamupäivän ajan.

Lounas:

Sitten soljutaankin hitaasti nälkää kasvattaen kohti lounasta. Lounaalla aion syödä joko club sandwichin tai pastaa, riippuen minkälaiseen ravintolaan lounasaikaan päädymme. Normaalisti syön lounaalla kevyesti, pääasiassa erilaisia salaatteja, mutta tankkauspäivänä haluan ahtaa kupuuni mahdollisimman paljon energiaa tulevaa viikkoa silmällä pitäen. Joten arvon kaniinit, pitäkää salaattinne.

Päivällinen (illallinen):

Kuinka rakastankaan sitä, että koko lauantai on pyhitetty syömiselle! Mikäpä sen parempaa, kuin suunnitella edellisen ruokailun päätyttyä jo seuraavaa ruokailua. Näin ollen lounaasta on hyvä jatkaa kohti päivällistä, josta haaveilen tällä kertaa meksikolaisen ruoan muodossa. Mielessäni pyörivät niin tamalesit, papumössötkuin quesadillatkin. Jälkiruoaksi maistuisivat parit margaritat, mielellään happamat sellaiset.

Napostelu:

Tankkauspäivän pääruokailujen väliin mahtuu myös jonkin verran pikkupurtavia, kuten bataattilastuja. Pidän kuitenkin huolen siitä, etten huomaamattani syö koko aikaa, jolloin oikeat ruokailut jäisivät jatkuvan kylläisyyden tunteen vuoksi kokonaan välistä. Tästä syystä usein käykin niin, etten tule syöneeksi läheskään kaikkea sitä mistä olen haaveillut ja hyvä niin. Tulevan viikon kannalta on ensisijaisen tärkeää syödä tankkauspäivänä viisaasti, eli pitkäkestoisia hiilihydraatteja sokerin sijaan.

Mässy:

Ja niin, sokereista puheenollen, se karkkihampaan kolotus. Onnekseni en tunne kovinkaan suurta mielitekoa herkkuja kohtaan. Päinvastoin. Suurimmat mielitekoni koskevat nimenomaan oikeaa ruokaa, ruisleipää, pastaa ja riisiä. Okei, en minä niin tylsä ole, ettenkö yhtään karkkia söisi. Tätä varten kaapista löytyy runsaasti erilaisia tuliaisia Suomesta, kuten Fazerin sinistä, lakritsia ja mikä parasta – lakritsikastiketta, joka on törkeän hyvää kirpeän sitruunajäätelön kanssa!

Siinäpä ne sitten ovat, lauantain ruokailut. Nukkumaan käydessä pitäisi vatsan olla täynnä ja energiavarastojen valmiina seuraavan viikon punttitreeneihin.

Lauantain herkuttelupäivää odotellessa aion kuitenkin tehdä vielä yhden pidemmän lenkin Kalifornian kukkuloilla käärmeitä väistellen, joten hetki on vielä maltettava. Oikein tarmokasta perjantaita kaikille muillekin, kohta syödään!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.