Grand Canyonilla

Siinä samalla, kun parisen viikkoa sitten teimme tyttöjen reissun Las Vegasiin, kävimme pyörähtämässä mutkan Arizonan puolella Grand Canyonilla. Tuo 446 kilometriä pitkä ja enimmillään 29 kilometriä leveä ja pari kilometriä syvä kanjoni on sanalla sanoen mykistävä. Sen kuvaileminen sanoin, tai edes kuvin, on lähes mahdotonta. Se täytyy nähdä itse. Tässä kuitenkin esimakua parin tältä ja edellisvuoden reissulta napatun kuvan muodossa.

Jopa minä hiljenin hetkeksi Grand Canyonin äärellä.

On se iso.

Me vierailimme Grand Canyon Villagessa, kanjonin etelälaidalla. Huomatkaa muuten, että kuvassa oikealla, kielekkeen päällä, on hyvin, hyvin pieniä ihmisiä.

Ja kanjoni vain jatkuu ja jatkuu.

Jossain sen syvimmässä kohdassa virtaa Colorado-joki. Colorado-joki muuten erottaa useita eläinlajeja toisistaan. Näin ollen joitain eläinlajeja ei tavata kuin kanjonin etelä- tai pohjoispuolella.

Vakioposeeraus Grand Canyonilla.

Tässä vaiheessa pohjoisesta alkoi lähestyä ukkosrintama ja vaikka lämpöä oli pitkälti päälle kolmenkymmenen, laski se nopeasti vaivaiseen neljääntoista. Ilmasto vaihtelee muutenkin runsaasti eri puolilla kanjonia. Kanjonin korkeilla reunamilla voi olla talvisin lunta useita metrejä, kun taas kanjonin pohja on aina lumeton.

Tässä viime vuonna otetussa kuvassa, pohjoisempana Glen Canyonilla,

on kanjoni paljon kapeampi. Alla virtaa Colorado-joki.

Glen Canyon Dam. On siinä padolla kokoa.

Padon taakse vangittu Colorado-joki muodostaa Lake Powellin.

Ja jälleen kerran, luonto on tässä maassa ihmeellinen. Kuten olen ehkä aikaisemminkin maininnut, olemme reissanneet melko paljon pitkin poikin Kaliforniaa, Arizonaa, Nevadaa ja Utahia. Paljon on nähty, mutta yksi vaikuttavimmista paikoista on ollut Grand Canyon. Ei ihme, että se ennen oli yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä. Eli lisätkäähän yksi kohde lisää toivematkalistallenne!

ps. Grand Canyonille pääsee muuten näppärästi Las Vegasista helikopterilla halvimmillaan reilulla parilla sadalla taalalla. Automatka Las Vegasista Grand Canyon Villageen kestää n. 3-4 tuntia.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.