Jouluvalojen kilpavarustelu loppusuoralla

Kaiken kaikkiaan olen kevyesti pettynyt naapurustomme vaisuihin jouluvaloihin. Liekö ekologisuus ja taloudellinen ajattelu nostanut hitaasti päätään ainakin tässä kaupungissa, sillä minusta tuntuu, että massiivisia, lämpöä aina tien toiselle puolelle saakka hohkaavia valohässäköitä on tänä jouluna tullut vastaan tavallista harvemmin. Mutta eipä hätää, kävin eilen ottamassa muutaman kuvan naapurustomme erikoisimmista valoviritelmistä, jotta pääsette tekin amerikkalaisiin joulutunnelmiin siellä kotisohvilla.

Ja niin syntyi Jeesus-lapsi tuikkivien värivalojen alle eteläiseen Kaliforniaan, Mission Viejon kaupunkiin.

Näitä erilaisia seimi-asetelmia näkyy pihoilla aika usein. Tämä kyseinen on hieman vaisu, sillä entisessä naapurustossamme oli Marian ja Joosefin lisäksi seimen äärellä itämaan tietäjät, aasi sekä valaistu Bart Simpson. Kokonaisuuden kruunasi kaiuttimesta soinut harras joululaulu.

 

Tässä pihassa on oikeasti aika paljon kaikenlaista valohässäkkää, mutta omituisin kaikista on tuo puuhun ripustettu, laskuvarjolla hyppäävä Joulupukki. Toki tuo sen alapuolella oleva siivekäs possukin on ihan persoonallinen…

 

Tiedättehän te sellaiset kivat lumisadepallot? Tämä jouluvalo on samanlainen, tosin jättikokoinen. Iloisten valojen lisäksi pallon sisällä pyörii tekolumipyry. Olisi pitänyt olla videokamera mukana…

Tämä jouluvalaistus näkyy taatusti kauas. Jotta huomio olisi taattu, on jo muutenkin talonkorkuinen lumiukko asetettu jököttämään talon katolle.

 

Kurkkaa myös aikaisemmin kuvaamani valaistu Grinch! Koitan tässä vielä yön pimeinä tunteina käydä kuvaamassa ne talot, joille on odotettavissa suurimmat sähkölaskut. Olen vain hieman ujo hiippailemaan pimeydessä kamerani kanssa, täällä nimittäin toimii naapurikyttäys-yhdistys, joka soittaa virkavallan paikalle pienimmästäkin epäilyttävästä toiminnasta. No, parempi kai sekin, kuin ampua jokaista epäilyttävää henkilöä varoittamatta jalkaan.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.