Jouluvalokilpavarustelun loppuhuipennus

Olenhan minä aina tiennyt, että eivät amerikkalaiset ihan normaaleja ole, etenkään mitä tulee jouluvaloihin. Siitäkin huolimatta eilen nähdyt, kaikilla mitta-asteikoilla yliampuvat jouluvaloviritelmät vetivät suomalaisen hiljaiseksi. Kyllä tämän jälkeen on ihan turha sanoa, että suomalaiset ovat hullua kansaa.

Omaksi suosikikseni kohosi tämä Nightmare Before Christmas -teemaiselta pihalta löytynyt lumiukko.

 

Olen aikaisemminkin raportoinut kotikulmilta löytyvistä, vähän laimeahkoista jouluvalokoristeluista (täällä,täällä ja täällä), mutta antaakseni todellisen kuvan amerikkalaisten koristelukyvyistä, päätin aivan joulun viime metreillä tehdä tutkimusmatkan hieman kotikulmia kauemmaksi hyvän ystäväni Googlen avustamana. Nimittäin sen lisäksi, että Google tietää kertoa lähikaupan sijainnin, se myös kertoo, mistä löytyvät Orange Countyn näyttävimmät jouluvalot. Eli palataanpa vielä hetkeksi jouluisiin tunnelmiin.

Itse asiassa koko piha, jolla edellisen kuvan lumiukkokin seisoi,

oli täynnä Nightmare Before Christmas -elokuvan hahmoja.

Kyseinen piha on voittanut parhaat jouluvalot -kilpailun useana vuonna.

Lisää yksityiskohtia samaiselta pihalta. Talon omistaja tekee jouluvalokoristeluja myös työkseen.

Luurankoporoja samaisen talon katolla.

Tämän talon asukilta on tainnut lähteä mopo hanskasta. Kaiken tuon sekamelskan keskellä kulki junanrata höyryvetureineen ja kauheuden kruunasi kaiuttimista soiva joulumusiikki. En enää ikinä valita meidän vastapäisen naapurin mauttomista koristeista. 

Erään talon ovella seisoi aidon kokoinen Joulupukki ja kaiuttimista kuului tauoton ho ho ho -huutelu. Okei, tämä oli oikeasti jo vähän pelottava.

Tämä piha oli kauttaaltaan tekolumen peitossa ja sekaan oli ripoteltu pihantäydeltä piparkakkutaloja ja -ukkeleita.

Se naapurustossamme ollut Jeesus-patsashässäkkä oli vielä kesy. Tässä asetelmassa on idea sama, mutta mukaan on tuotu myös modernia teknologiaa Jeesus-lapsen iloksi. Eläinsuojan yläpuolella oli nimittäin valkokangas, jolla pyöri raamatun tapahtumista kertova lyhytelokuva.

Tämäkin asetelma oli voittanut jouluvalo-kilpailun. Pitkin etupihaa ja talon kattoa oli piilotettu ehkä noin sata tonttu-ukkoa.

Ja lopuksi vielä yksi Orange Countyn kuuluisimmista jouluvaloista ja samalla mauttomin viritelmä mitä olen eläissäni nähnyt. Koska yksi kuva ei paljoa kerro (muuta kuin sen, että talon valaistun etuseinän halki kävelee parhaillaan Snoopy), kaivoin teille Youtubesta videopätkän tästä valoshowsta.

 

 

 

Ja tässä valohässäkän kyhänneen kylähullun haastattelu edellisvuodelta.

 

Niin, tässä kauheudessa on kiinni 250 000 taalaa ja

reilut 120 000 lamppua.

Noin. Eiköhän nämä jouluvalot nyt riitä. Verkkokalvoihin sattuu.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.