Huippumalli pilvessä ja viemärissä

Oikeasti oli tarkoitus kirjoittaa tänään jostain ihan muusta. Juttu lähti kuitenkin täysin hakoteille siinä vaiheessa, kun uteliaisuuttani tartuin kampaamon pöydällä lojuneeseen Vogueen. Lehden sisällön osalta olin juuri niin epäluuloinen, kuin täysin muotitiedottomalta ihmiseltä vain sopii odottaa. Kävi kuitenkin niin, että viihdyin lehden parissa koko puolitoistatuntisen kampaamokäyntini ajan silmiäni epäuskosta pyöritellen.

Suonette anteeksi moukkamaisuuteni. Tiedän, että monet suhtautuvat tähän julkaisuun suurella hartaudella ja arvostuksella, mutta kyllähän niistä lehdessä olleista kuvista suurin osa oli räpsitty ja stailattu jonkin hallusinogeenisen sienen vaikutuksen alaisena. Katsokaa nyt vaikka itse:

Tätä asiaa olen pohtinut jo pitkään. Minkä takia niin usein muotikuvissa mallit näyttävät olevan pilvessä, kaatokännissä, krapulassa tai muutoin vain nuppi sekaisin? On jokseenkin kornia, että Kate Moss haukuttiin maanrakoon tämän päädyttyä julkisuuteen nenänpää valkoisena ja kuitenkin samaan aikaan lehdet pursuavat enemmän tai vähemmän lavastettuja kuvia sekoilevista malleista.

Tämä komea kuva jatkaa edellisen kuvan teemaa. Ei enää riitä, että näyttää nälkäkuoleman rajamailla riutuvalta. Sen lisäksi kun tulee näyttää vielä narkomaaniltakin. Kyllä heti tekee mieli hankkia tuollainen laukku, joka on kauniisti aseteltu ulostetahrojen päälle. Ja kenen tuo kuvassa oleva kolmas jalka on?

Vaan kyllä ne vaatesuunnittelijatkin varmasti juovat jostain miestä väkevämmästä inspiraation lähteestä. Noihin kenkiin on taatusti kätketty pienet suihkumoottorit ja sen vuoksi tyttö on sujauttanut jalkaansa kuumuudelta suojaavat palonestosukat.

Toivottavasti malli-raasu sai kuvauksista limaisen työn lisää. Haluan muuten ehdottomasti tuollaisen niskatuen sitten kun loukkaan itseni seuraavan kerran maastopyöräretkellä.

Voin vain kuvitella kuinka tämä monen tonnin kimono on myynyt kuin häkä Voguen ilmestymisen jälkeen. Kukapa ei haluaisi näyttää yhtä hehkeältä vaikkapa ystävätären kesähäissä.

Tämä tilannehan on monelle kotirouvalle tuttu. Pieni epäonnistuminen leivontapuuhissa johtaa kodin palamiseen maan tasalle. Mutta eipä hätää, pääasia, että lego-palikan näköinen käsilaukku pelastui liekeistä. Hupsis!

Olen varma, että ensi yönä painajaisissani liihottaa tämä irvokkaasti hymyilevä kuoleman lähettiläs suoraan helvetin esikartanosta. Olisi mielenkiintoista tietää millaisin sanankääntein kuvaaja on mallia ohjannut ja kenet tyttöpolo on suututtanut, että juuri tämä kuva päätyi julkaistavaksi?

Mitä mieltä olette, onko tuo mallin päässä oleva häkkärä hyttyskarkotin vai katiska? Koska tämä muotiteollisuuden riemuvoitto on mielestäni kohtuuttoman kallis, ajattelin askarrella itselleni vastaavanlaisen kesähatun kananverkosta.

Tätä kuvaa piti vilkaista kerran jos toisenkin ennen kuin olin varma siitä, ettei tyttö kyyhötä vessanpöntössä. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin viemäriputki. Liekö Turtleseilla ollut kotibileet, kun tyttö kömpii viemäristä ulos ykköset päällä?

Oli siellä lehden kätköissä onneksi ihan kivalla tavallakin hymyilyttäviä kuvia, kuten tämä tässä.

Koko lehden suosikkikuvakseni nousi kuitenkin tämä. Kohtuullisen näpsäkkä ajoitus ja pysäytys kuvaajalta eikä mallinkaan ilmeestä pysty päättelemään, että parin sekunnin kuluttua tekee taatusti kipeää.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.