Dieetti-aamupalaa, eli tee-se-itse-mysli

Tässä kun käydään jo neljättätoista dieettiviikkoa, niin sitä on muuttunut yllättävän luovaksi keittiössä. Koska kartan ajatusta saman ruoan syömisestä päivästä toiseen ja olen yrittänyt parhaani mukaan pysyttäytyä ihan tavallisessa kotiruoassa, olen joutunut välillä tosissani miettimään, kuinka karsia aterioista pois milloin rasvoja, hiilareita tai sokeria.

Olen tähän saakka syönyt aamupalan melko leväperäisesti, eli maustamatonta jogurttia Kellogg’sin proteiinimurojen ja myslin kanssa. Tässä vaiheessa dieettiä tuli kuitenkin aika karsia ruokavaliosta turhat sokerit pois ja näin joutui aamupalani suuren sokerimääränsä vuoksi suurennuslasin alle. Voi itku, miksi kaikkihyvä pitää karsia pois? Pelko päivän suosikkiaterian boikottiin laittamisesta sai kuitenkin hitaat aivonystyräni liikkeelle. Ja minähän teen sitä mysliä sokerittomana vaikka sitten itse!

Murot siis saivat väistyä, mutta kaivoin kaapista esiin kaurahiutaleita, mantelirouhetta, kanelia ja steviaa. Ja ei kun punnitsemaan! Kyllä tästä vielä hyvää tulee.

Ja niin heitin pannulle paahtumaan kupillisen kaurahiutaleita (sama määrä, kuin annoksessa kaurapuuroa). Paahtaminen vaatikin yllättävän paljon tarkkuutta lämpötilan ja sekoittelun osalta. Kaurahiutaleet kun tuppaavat palamaan hyvin nopeasti sen jälkeen, kun ovat saaneet hieman väriä pintaan. Kaurahiutaleiden kaveriksi pannulle laitoin n. 14 g mantelirouhetta ja lopuksi maustin koko ihanuuden kanelilla ja hyppysellisellä steviaa. Kun seos oli hieman viilentynyt, kaadoin sen maustamattoman jogurtin päälle (n. 230 g) ja hyvää oli, vaikkakin puolet vähemmällä sokerimäärällä kuin entinen aamupalani.

Kokonaisuudessaan aamupala kätki sisäänsä:

361 kcal, 39 g hiilihydraattia (joista 9 g sokeria, lähinnä jogurtista…), 10 g rasvaa sekä 31 g proteiinia.

Rasvan lähteeksi mysliin voi laittaa myös makeuttamattomia kookoshiutaleita, pähkinöitä tai siemeniä.

Rahkan kanssa tuo itse tehty mysli olisi todella hyvää, mutta rahka on täällä Amerikassa harvinaista herkkua. Lähin ruokakauppa, jonka valikoimista löytyy rahkaa, on parinkymmenen kilometrin päässä ja sielläkin pienellä rahkapurkilla on hintaa yli kuusi taalaa. Niinpä on tyytyminen maustamattomaan ja rasvattomaan jogurttiin.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos se tavallinen aamupala kaipaa vaihtelua! Tämä ei nimittäin todellakaan vie aikaa sen enempää, kuin kaurapuuron keittäminen.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.