Jenkki pukeutuu (eli tosielämän katumuotia à la Walmart)

Joskus nuorena tyttönä minulla oli vielä ruusuinen mielikuva siitä, kuinka Amerikassa kaikki olisi hienoa, ihmiset hoikkia ja hyvin pukeutuvia ja kaikki muutenkin suoraa kuin nuoruuteni hittisarjoista. Juu juu, varmasti kaikki naiset näyttävät Pamela Andersonilta ja opiskelijatytöt tälläytyvät viimeisen päälle kuten Beverly Hills 90210:n Brenda, Kelly ja Donna. Että kiitos vain tästä harhakuvasta, amerikkalainen viihdeteollisuus.

Vuosien karttuessa nämä mielikuvat sitten heitettiin romukoppaan yksi toisensa jälkeen. Viimeistään Kaliforniaan muutettuani karisi se viimeinenkin harhakuvitelma siitä, että kyseessä olisi jotenkin erityisen hyvin pukeutuva tai tyylikäs kansakunta. Että jos kukaan ikinä sanoo minulle, että suomalaiset ovat tyylitöntä junttikansaa, niin tulkaapa käymään Yhdysvalloissa.

Hyvä on, ei tyylittömyyttä välttämättä huomaa, jos pysyttelee turvallisesti suurkaupunkien rajojen sisäpuolella ja surffailee katumuotihaukkojen blogeissa, mutta viimeistään pieni pyörähdys maaseudulle, erityisestiWalmart-nimiseen kauppaketjuun, avaa kyllä silmiä. Ja kyllä, huonon tuurin sattuessa voi näky kirvelellä verkkokalvoja pitkäänkin.

Jostain syystä Walmart, yksi Yhdysvaltojen suurimmista kauppaketjuista, on profiloitunut niiden pahimpien junttien ja tyyliraiskaajien mekaksi ja on jenkkien keskuudessa ihan yleinen vitsi. Teidän lukijoiden iloksi asiakaskunnan tarkkailua varten on myös perustettu oma nettisivusto People of Walmart, jonne tämän ihan omanlaisensa katumuodin parhaat palat voi käydä kuka tahansa tallentamassa.

Arvoisat ihmiset, Walmart-ihmisiä eli aitoja jenkkejä, olkaa hyvät:

Etkö vielä vakuuttunut tyylittömyydestä? Katso lisää täältä.

 

Jos rehellisiä ollaan, niin ei oikeasti tarvitse lähteä edes suurkaupunkien ulkopuolelle, tai sinne Walmartiin, nähdäkseen tyylitajuttomia ihmisiä. Ihan tuossa meidän lähiostarillakin ihmiset käyvät ruokaostoksilla ja kahvilassa aamutohveleissa ja pyjamahousuissa, papiljotit päässä. Tämä yökamppeissa kuljeskelu on jotain sellaista, johon en Suomessa ole törmännyt, mutta täällä se on ihan arkipäivää. Niin, yht’äkkiä se Kälviän kyläkaupassa kumisaappaissa, raitaverkkareissa ja karvahatussa kuljeskeleva maajussi tuntuukin suorastaan muodin edelläkävijältä.

 

Lue myös:

Jenkki käy treffeillä

Jenkki käy leffassa

Jenkki käy salilla

Jenkki hankkii koiran

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.