Olinpa ääliö, eli paljasta toimistomokasi!

Jostain syystä aamun juoksuharjoitusta tehdessäni muistui mieleeni nolo sattumus vuosien takaa. Ja koska mikään ei ole niin hauskaa, kuin nolous joka on sattunut jollekin toiselle, ajattelin jakaa sen kanssanne.

 

Elettiin 2000-luvun ensimetrejä. Olin juuri aloittanut unelmieni kesätyön koulusta valmistumisen jälkeen ja olin paitsi tohkeissani, myös armottoman pihalla jotakuinkin kaikesta. Kun sähköpostini sitten eräänä aamuna lakkasi yllättäen toimimasta, olin ymmälläni. Olin normaalisti melko hyvä tietokoneiden kanssa, mutta nyt en keksinyt mikä oli vialla. Tuskanhiki pukkasi pintaan, sillä odotin asiakkaalta materiaaleja kiireiseen työtehtävään ja halusin nopeudellani tehdä vaikutuksen pomooni, jotta minulle syksyn tullen aukeaisi myös jatkopesti. Niin tartuin puhelimeen ja soitin palveluntarjoajan tukihenkilölle ja annoin hänelle vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteeni, jonka kautta asian puiminen jatkui.

Kävimme asetuksia läpi kohta kohdalta, tarkastin piuhat eikä vikaa vain löytynyt. Aloin todenteolla tuskastua, kuten myös tukihenkilö, jonka viestien sävy alkoi muuttua selvästi tympääntyneeksi. Kun asia ei selvinnyt vielä iltapäivään mennessäkään, sain häneltä lopulta viestin, jossa hän kylmäkiskoisesti ilmoitti:
”En löydä asialle minkäänlaista järjellistä selitystä, vika on sun päässä”. Olin haljeta kiukusta. Vai minun päässäni! Vastasin hänelle: ”Päässäni voi olla paljonkin vikaa, mutta harvoin se on sähköpostin kulkuun vaikuttanut ja toisekseen, jos etsin apua pääongelmiini, otan yhteyttä mielenterveystoimistoon. Nyt haluaisin kuitenkin apua tämän sähköpostiongelman kanssa”.

Viestiliikenteessä oli hetken hiljaista, kunnes varasähköpostiini kilahti vaisu viesti: ”Anteeksi vain, mutta tarkoitin kyllä teidän pään yhteyksiä, en sitä päätä, joka on hartioittesi välissä”. Ei jessus, että tunsin itseni idiootiksi! En ensimmäistä, enkä viimeistä kertaa, mutta kuitenkin. En kehdannut olla palveluntarjoajan tukihenkilöön enää missään yhteydessä tuon tapauksen jälkeen. En edes vuosia myöhemmin, vaikka edelleen työskentelin samassa firmassa ja ongelmia nettiyhteyden ja sähköpostin kanssa tuli ja meni.

 

MIKÄ ON SINUN PAHIN TOIMISTOMOKASI?

 

Ja niin muuten, se vika. Se oli korjaantunut mystisesti itsekseen seuraavaan aamuun mennessä. Ehkä se vika oli sittenkin tukihenkilön päässä. Siis siinä, joka on hartioitten välissä.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.