Ystäviä maailmalla

Huoli pois, hengissä ollaan, vaikka blogissa on viime viikon aikana vähän hiljaisempaa ollutkin. Itse asiassa blogi onkin ainoa paikka, missä on ollut seesteisempää, tämä ruudun vastapuolinen tosielämä kun on tarjonnut tapahtumia sitten senkin edestä. Kuten Facebookissa viime viikolla mainitsinkin, saapuivat syksyn ensimmäiset suomivieraat luoksemme nautiskelemaan Kalifornian yhä vaan jatkuvasta kesästä ja niin, siinä se aika sitten vierähtikin, hyvässä seurassa kuulumisia vaihdellen ja mukavia puuhaillen.

Tämä suomalaisittain kai lomakohteessa asuminen on siitä mukavaa, että ystävät tulevat yleensä ihan mielellään täällä käymään, jos vain suinkin on mahdollista. Etenkin tähän aikaan vuodesta, kun syksy tekee Suomessa tuloaan ja talvikin lähestyy uhkaavasti, alkaa kahden vierashuoneen majatalomme Kalifornian auringossa kiinnostamaan yhtä sun toista, varsinkin kun majoittumaan pääsee pelkkien tuliaisten hinnalla.

Pelkästään tuliaisten takia en pidempään viipyvistä vieraista kuitenkaan tykkää. Me kun olemme muuten aina kaksin ja talo on etenkin päivisin kovin hiljainen, niin piristäähän se kummasti, kun elämässä on muutakin ääntä kuin ilmastoinnin hurina ja näppäimistön rapina tyhjässä talossa. Ja tuohan se vaihtelua, kun aamiaispöydässä päivän uutisia spekuloimassa istuu välillä joku muukin kuin se oma siippa. Niinpä onkin pelkästään tervetullutta, että välillä nurkkiimme saapuu joku sekoittamaan arkisia rutiinejamme. Tulee sitten itsekin ainakin muutaman kerran vuodessa kierrettyä läpi ne paikalliset nähtävyydet, Hollywood, rantakaupungit, kivat ravintolat ja ostoskeskukset. Niin, ja löhöiltyä omalla uima-altaalla työpäivän jälkeen, lomatunnelmissa myötäeläen.

Kun on ystäviä kylässä, tulee lähdettyä rantakaupunkiin lounaalle.

Kun on ystäviä kylässä, saa tuliaisia.

Kun on ystäviä kylässä, tulee katettua illallinen takapihalle.

Kun on ystäviä kylässä, tulee käytettyä enemmän omaa uima-allasta.

Kun on ystäviä kylässä, tulee tälläydyttyä enemmän ulos lähtiessään.

 

Vieraiden näkökulmasta kuvittelisin luonamme majailun olevan melko leppoisaa, täällä kun voi olla kuten kotonaan, tulla ja mennä miten tykkää, ottaa uima-altaalla aurinkoa ja hörppiä margaritoja jos siltä tuntuu. Ja jos aktiivilomaa kaipaa, on lähitienoon liikuntamahdollisuudet tuntevaa treeniseuraa aina tarjolla ja jos haluaa shoppailla, on joku, joka varmasti tietää ne parhaat paikat mistä mitäkin kannattaa etsiä. Hyvällä etukäteissuunnittelulla itsestäni saa matkaseuraa vaikka pidemmälle reissulle Las Vegasiin, jos ei matkaseuraa ole mukana omasta takaa.

Kun on ystäviä kylässä, voi ajella rannalle katsomaan auringonlaskua.

 

Onko teillä ystäviä ulkomailla, joiden luokse mennä lomailemaan? Vai onko toisten kotona lomailu ylipäätään teidän juttunne?

Itselläni on monta paikkaa Suomessa, mutta muu maailma on vähän heikommin edustettuna. Tässähän voisi melkein käyttää sosiaalisen median voimaa ja ryhtyä etsimään ystäviä ympäri maailman, esimerkiksi Australiasta tai Uudesta-Seelannista, jenkkien itärannikolta, niistä Euroopan maista joissa on hyvä ruoka, Singaporesta, Balilta…

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.