Tallinnan herkulliset ravintolatärpit

Viime viikkoisesta Tallinnan matkasta jäi sen verran makoisat muistot, että halusin ihan ehdottomasti pyhittää huippuhyville ravintolakokemuksillemme ihan oman postauksensa. Jos siis satutte seikkailemaan lahden toisella puolella, kannattaa ehdottomasti ottaa neuvoista vaari.

En oikein ole sitä tyyppiä, joka turistien valloittamilla alueilla kävelee sokkona siihen ensimmäiseen ravintolaan, vaan käytän mielummin sopivan ruokapaikan löytämiseen hieman aikaa ja vaivaa. Parhaat ravintolat löytyvätkin yleensä turistioppaiden ja kaupunkiesitteiden ulkopuolelta. Missä ruokailee paikallinen, sinne kannattaa itsekin suunnata, on hyvä nyrkkisääntö. En kuitenkaan sano, etteikö Tallinnan turistirysistäkin löytyisi ihan kelpo ruokapaikkoja, mutta turisteille suunnatut ravintolat ovat valitettavan usein ylihinnoiteltuja(vaikkakin siitä huolimatta halvempia kuin Suomessa).

Kasvispihvi Till & Kummelin tapaan.

 

Koska Yhdysvalloissa saa pihvejä ja muita tuhteja ruokia ravintolasta kuin ravintolasta, halusin Tallinnan reissulla paneutua lähinnä skandinaaviseen, kauniiseen, värikkääseen ja raikkaaseen ruokaan. Seuraavassa siis niin maistuvuudeltaan, hintatasoltaan kuin palvelultaankin hyväksi todettuja paikkoja:
Till & Kummel
Nunne 7, Tallinna
Alkupalat 4,5-9 euroa, pääruoat 9-13 euroa

Aivan Vanhankaupungin laitamilta löytyy ihastuttava, kovasti kodinomainen ja käymistämme paikoista edullisin pikkuravintola nimeltään Till & Kummel. Ruokalista ravintolassa on melko suppea, joka helpottaa valinnan tekemistä kaikista herkullisista vaihtoehdoista. Tarjolla on niin liha-, kala- kuin kasvisherkkujakin ja jopa minä, normaalisti kasvisvaihtoehtoja karttava lihansyöjä, jouduin antamaan periksi kasvispihvin ja couscous-punajuurisalaatin kutsulle. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka lähellä Vanhaakaupunkia!

Possunkylkeä ja kaalisalaattia Till & Kummelissa

 

Moon
Võrgu 3, Tallinna
Alkupalat 2-12 euroa, pääruoat 10-19 euroa

Ravintola Moon sijaitsee aivan Linda Linen terminaalin kulmilla ja on näin osuva päätös reissulle ennen kotimatkalle lähtöä. Ravintolan lista on persoonallinen ja valikoimista löytyy erikoisuuksia aina viiriäisenmunista ankanrintaan. Itseltäni erityismaininnan saavat tartar-pihvi sekä siianmäti ja blinit, jotka ruokalistalta löytyessään ovat jotain sellaista, joita ei vaan voi vastustaa. Todellista gourmet-ruokaa hieman nolostuttavankin halpaan hintaan.

 

Kolm Sibulat
Telliskivi 2, Tallinna
Pääruoat 8-19 euroa

Ravintola Kolm Sibulat on syntynyt samoissa käsissä kuin ravintola Moon. Molempien ravintoloiden ruokalistoilla onkin paljon yhteisiä piirteitä, mutta kuitenkin sopivasti eri mauilla höystettynä niin, että molemmissa kannattaa käydä. Kolm Sibulat sijaitsee sen verran syrjässä keskustasta, Vanhastakaupungista ja satamista, ettei sen salissa juuri muita turisteja näkynyt. Vaikka menussa on vahvasti itämaisia ja välimerellisiä vivahteita, ilmestyi lautaselle silti oman mittapuuni mukaan skandinaavisen näköinen kaunis annos. Pääruoakseni valitsin jäniksenkoipea, joka yhdessä kanttarellikastikkeen kanssa oli suurta herkkua!

Jäniksenkoipea kanttarellikastikkeella Kolm Sibulatissa

Ankanrintaa Kolm Sibulatissa

Jos shoppailun humusta ravintoloihin lähteminen tuntuu hankalalta, löytyy läheltä keskustaa (ja Yhdysvaltain konsulaattia), kauppakeskus Solariksesta, varsin hyvä tapas-ravintola Tapita. Ravintolan listalta löytyy niin kylmiä kuin lämpimiäkin tapaksia ja takuulla jokaiselle jotakin. Annokset ovat reilun kokoisia jaettavaksi, joten muutaman hengen porukalla saa maistettua viittä, kuutta eri lajia. Hintataso on edullinen ja ravintolan kallein annos taisi pyöriä siellä kymmenen euron tietämillä. Vaikka ravintola ostoskeskuksessa sijaitseekin, ei palvelun nopeus ole Tapitassa, kuten koko Tallinnassa, pikaruokapaikan tasoa. Varaudu siis istahtamaan hetkeksi shoppailujen ohessa.

 

Mitkäs ruokapaikat teillä muilla ovat jääneet Tallinnassa mieleen, niin hyvässä kuin pahassa?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.