Orkidea eli kaameissa olosuhteissa, pelastettiin viime hetkellä!

Minähän en todellakaan mikään hortonomi ole, mutta päätin silti antaa piilevälle viherpeukalolleni tilaisuuden todistaa hurja luontonsa. Kotiimme on nimittäin viimeisen kolmen vuoden aikana ilmestynyt salakavalasti orkidea jos toinenkin ja sain vihdoin aikaiseksi istuttaa niistä kolme uuteen, suurempaan ruukkuun.

Orkidea

Orkideoista vanhimmat riutuivat alkuperäisessä pikkupurnukassaan melkein kolme vuotta, mutta etenkin yhden orkidean olot paljastuivat erityisen karmeiksi sitä suojaruukusta irrotellessani. Kasvi-parka oli kitunut jogurttipurkin kokoisessa purnukassa lähes kaksi vuotta, piilossa sammalten alla. Olikin varmasti viimeisiä hetkiä siirtää kasvi suuremmille tiluksille, montaa elävää juurta ei nimittäin purkista löytynyt. Melkein hävettää tällainen kasvirääkkäys.

Orkidea

Orkidea

Nyt sitten jännitetään ilmestyykö orkideoihin kukkia lainkaan tänä keväänä – tai selviävätkö ne ylipäätään hengissä maagisen viherpeukaloni kosketuksesta. Tilaa on nyt ainakin enemmän, purkissa aivan erityistä orkideoille tarkoitettua hakkelusta ja ostin vielä sumutettavaa ravinnettakin eloonjäämismahdollisuuksia parantaakseni. Olen myös kuullut kerrottavan, että orkideat tykkäisivät kun niille jutellaan. Niinpä siinä istutuksen tuoksinnassa kertoilin varsin kirjavin sanankääntein mitä sellaisille orkideoille oikein tapahtuu, jotka eivät suostu kukkimaan.

Orkidearavinne

Mitä muuten luulette, mahtavatko eriväriset orkideat ajan mittaan risteytyä keskenään, kun ne istuttaa samaan purnukkaan? Noista kolmesta istuttamastani orkideasta kaksi oli nimittäin valkoisia ja yksi kai vaaleanpunainen. Muistelisin, että mummo aikoinaan risteytti onnistuneesti erivärisiä saintpaulioita, en vaan muista kuinka se käytännössä tapahtui.

 

6 kommenttia artikkeliin ”Orkidea eli kaameissa olosuhteissa, pelastettiin viime hetkellä!

  • 😀 mietin, että toimiiko tässä vähän sama kuin omenapuussakin, jossa liitetään varteen pala toisesta puusta. Öh, vähän termit hakusessa, mutta ehkä ymmärsit 😀

   Tykkää

 1. Ma aloin ostamaan poydan kaunistukseksi orkideoita myos. Ensin aattelin etta ovat liian kalliita, noin 20-30 dollaria isosta, mutta leikkokukat on 10-14 dollaria puska ja ne pitaa uusia viikottain,orkideat sen sijaan kukkii kuukauden,ylikin. Kaikki kasvit pitavat siita etta niille jutellaan, ei ne meidan jutuista valita,mutta hengityksen kautta siirtyva hiilidioksidi on kasveille hyvaksi.Elikka voit haukkua niita, patistaa kukkimaan tai vaikka kiroilla,kunhan hengitat suoraan niitten paalle,hahha. Mun aiti laittoi saint paulioitten purkkeihin aina muovisia st. paulian kukkia arsyttaman niita kukkaan.Vaitti etta tulevat sille tuulelle etta haluat kukkia kun nakevat sen muovikukan siina.Uskoo ken tahtoo, mutta aitin kukat aina kukkivat ja voivat hyvin kylla.

  Tykkää

 2. Laita heti ne lasiruukkuihin! Orkidean juuret haluaa valoa, silloin ne kukkii myös uudestaan. Ja kastele kerran viikossa upottaamalla vesiastiaan sopivaksi ajaksi. 🙂

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.