Viikon kuumin päivä

Olen viimeksi viettänyt elokuuta Kaliforniassa kai neljä vuotta sitten. Vietettyäni viime vuosien elokuut Suomessa, olin jo ehtiny unohtaa millaista on kun lämpötila kohoaa päivittäin yli kolmenkymmenen.

Eilen vietettiin viikon kuuminta päivää. Lämpötilan oli arvioitu kohoavan +35:een, mutta iltapäivän tunteina lämpötila kipusikin neljäänkymmeneen. Pidän kyllä lämpimästä, ei käy kieltäminen, mutta arjen elämisessä kuumuudessa on toki omat haasteensa.

Onneksi ruisleipätaikina tykkää lämpimästä.

Tällaisina päivinä en edes yritä näyttää freesiltä, tälläytyä tai laittaa tukkaa ja vaatteetkin valitsen sen mukaan, mitkä olen valmis hikoilemaan läpimäriksi. Normaalisti helpolta tuntuva kympin lenkki muuttuu totiseksi urheiluksi ja veltostaa naisen loppupäiväksi ilmastoinnin viilentämälle sohvalle.

PUM! Parin tunnin kuluttua taikina oli kaksinkertainen!

Mutta on näin kovissa lämmöissä hyvätkin puolensa. Leivoin nimittäin ruisleipää suominaisten illanviettoa varten ja voin kertoa, etten koskaan ole saanut kohotettua leipätaikinaa yhtä tehokkaasti kuin eilen takapihalla! Kun normaalisti juurella tehty taikina vaatii kohotakseen kuusikin tuntia, kohosi taikina ennätysmittoihin jo parissa tunnissa. Orange Countyn naisväki saa siis tänään ennennäkemättömän kuohkeaa ja pehmeää ruisleipää. Tiedä vaikka se onnistuisi viemään huomion pois ällöhikisestä ulkomuodostani…

Elämän pieniä suuria iloja, täydellisesti onnistunut ruisleipä!

6 kommenttia artikkeliin ”Viikon kuumin päivä

 1. Meillä on täällä Osakassa myös samanlaiset, tukahduttavan kuumat, lämpötilat kuin teillä, mutta perskule kun ei ole uunia (japanilaiseen keittiöön ei kuulu uunia) niin en pääse nostattamaan pulla- tai limpputaikinaa parvekkeella 😀

  Tykkää

 2. Mista sa saat tuon taikinan juuren? Kasittaakseni sita ei voi tuulesta temmata?!? Nayttaa kylla todella herkulliselta ja leipa on ihmeellista,se maistuu helteella ja pakkasella ihan yhta ihanalta. Kivaa syksya sinne, meillakin on 32 C tanaan.

  Tykkää

  • Sain tuon juuren viitisen vuotta sitten eräältä suomalaiselta täällä Kaliforniassa, joka taasen oli tuonut sen mukanaan Suomesta 🙂 Komeesti toimii vielä vuosien jälkeenkin!

   Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.