Aikuinen värittää!

Paljastettuani muutama kuukausi sitten salaisen intohimoni ristisanatehtäviin, sain oitis muutamaltakin eri taholta vinkin kokeilla aikuisten värityskirjoja. Kehotuksista huolimatta olin jo unohtanut koko homman, kunnes eräänä päivänä Amerikan ottoäitini toi minulle kauppareissulta huisin hienon värityskirjan ja puuvärit!

Olo oli kuin lapsella jouluaattona, kun revin puuväripakkausta auki ja pläräsin kirjan läpi. Päästyäni lopulta värityspuuhiin, kului pari tuntia silmänräpäyksessä, kun värittelin kuvaa varoen samalla sotkemasta yli rajojen.

Olin lapsena ja vielä teininäkin kova piirtämään ja maalaamaan, mutta kun luova työ vei mennessään, ei luovuutta tuntunutkaan enää riittävän työajan ulkopuolelle. Kovasta yrityksestä huolimatta, en koskaan kokenut olevani erityisen hyvä piirtäjä ja hermostuinkin tämän tästä keskinkertaisuuteeni. Värityskirjan työstäminen onkin ollut minulle valtavan suuri positiivinen yllätys, siinä kun vältyn piirtämisen tuskalta, mutta saan tehdä sitä mistä eniten taiteilussa pidän, leikkiä väreillä, varjoilla ja muodoilla.

Se mikä tässä touhussa kuitenkin on kaikkein parasta, on totaalinen katoaminen värittelyn maailmaan. Kun ne vähätkin ajatukset värityksen aikana liittyvät lähinnä seuraavan värikynän valintaan, ollaan melko lähellä transsin esiastetta.

Taidetta ilman aivoja!

Stressimörkö suosittelee muillekin! Ja aikuisten värityskirjahan on myös kiva ja kohtuuhintainen lahjaidea!

12 kommenttia artikkeliin ”Aikuinen värittää!

 1. Kesällä löysin minäkin aikuisten värityskirjat, ties mones kirja jo menossa. Ei sen takia, että ne kaikki olisi väritetty, vaan niitä pitää olla erilaisia. Olen susisurkea piirtämään, joten värittäminen on kovin palkitsevaa. Väritysintoilu tarttui äitiinikin, joka on 69 vee.
  Ainoa negatiivinen puoli on se, että jotenkin värittämisessä saan peukalon totaalijumiin, niin ja niskan! 🙂

  Tykkää

  • Ihmettelinkin tuossa aamulla, että hitsinpimpulat notta on niska jumissa. Niin… miksiköhän…

   Musta tuntuu, että mäkin joudun ehkä sijoittamaan myös toiseen kirjaan. Ja värejä pitää saada lisää!

   Tykkää

 2. Mäkin kokeilin tuota vähän aikaa sitten, mutta mullla ei kärsivällisyys riittänyt. Mutta hyvin se kyllä vie kaikki turhat ajatukset mennessään!

  Tykkää

 3. Minä sain kanssa värityskirjan viime viikonloppuna. Nyt on vielä haaveissa oikeasti hyvät värikynät, esim. prismacolorit juurikin. Ne vaan tahtoo olla niin arvokkaat että taitaa moni hyödyllisempi kampe mennä edelle.

  Tykkää

  • Nuo on kyllä ihan älyttömän hyvät kynät, blendaantuu hyvin toisiinsa eri sävyt ja niitä pystyy kumittamaan. Tuolla kumilla onkin hyvä tehdä valotuksia ja heijastuksia kuvaan.

   Tykkää

 4. Kiva joululahjaidea! 😀 En ole itse vielä kokeillut, koska piirtelen aika paljon käsillä oleviin papereihin ja sanomalehtien reunoihin ja ajattelen sen ajavan suurinpiirtein saman asian. 🙂

  Tykkää

 5. Kiitti tasta, oli mukava lukea ja tuli yksi muisto lapsuuden varityskirja ajoilta. Ma en tiennyt tietenkaan ennenkuin opin lukemaan etta d ja b on eri kirjain. Luulin vaan kait etta sama juttu eri tavalla esitettyna.No voit kuvitella etta kun varittaa kaikki b’t ja d’t samalla on tulos enemman Chagall tai Picasso kuin Eero Jarnefeltin maisema-taulu. Sitten itkien iskan syliin etta miksi tasta tuli tammoinen? Aina valilla sun tarinoista tulee niin hyva olo, sellainen joka vaan voi tulla toisen suomalaisen jutuista.Halit!

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.