Oikeasti extreme harrastus

Nyt seuraa sitten sellainen paljastus, että oksat pois ja pala latvaa. Minulla on nimittäin uusi harrastus, joka on oman ikäryhmäni keskuudessa niin eksoottinen, etten tiedä kenenkään muun uskaltautuneen sen pariin.

Tässä kun on viime aikoina ollut hetkittäin vähän tylsääkin tulevaisuutta odotellessa, eikä sitä ihminen jaksa joka päivä nostaa rautaa tai juosta vuorille, tulin muuton yhteydessä ajautuneeksi uuden, äärimmäisen haastavan harrastuksen pariin. Siinä kun tuttavapiirissäni treenataan lähinnä ultramaratoneille, kiipeillään vuorille, lennellään pienkoneilla, kalastellaan avomerellä ja tehdään muita ihan perusjuttuja, halusin itse tehdä jotain oikeasti extremeä.

Niin otin kuulakärkikynän käteeni ja tartuin epävarmoin ottein laatikon pohjalta löytyneeseen, jo hieman kellertävään lehteen, joka oli odottanut rohkaistumistani jo lähes kymmenen vuotta. Ei kulunut kauankaan, kun jo pyyhin tuskanhikeä ohimoltani ja kuulin purukalustoni nirskuvan ajatustyön tuoksinnassa. Onpas hankalaa! Pian alkoi tuntua siltä, että oppisin todennäköisesti nopeammin nypläämään vaikka pitsiä kuin saisin viimeisteltyä Sylvin Helpot Ristikot.

Uusi, jännittävä harrastus vei pian oikean käden lisäksi mukanaan myös suuren osan aivokapasiteetistani. Hamstrattuani parempaan talteen kaikkien lähialueen ulkosuomalaisten nurkkiin jääneet ristikkolehdet, kehitykseni lähti suorastaan rakettimaiseen nousuun. Nyt olenkin aina tilaisuuden tullen ristikkolehti kädessä ja kuulakärkikynä valmiina tositoimiin. Toisinaan vaikeuskerrointa lisätäkseni otan pohjille pari lasillista viiniä ja koetan sitten sovittaa kirjaimia pikkuruisiin ruutuihin. Mitä jännittävämpää voisi muka Kaliforniassa tehdä!

Joo-o. Sanokaa nyt kiltit, että siellä on joku muukin alle 60-vuotias, joka täyttää ristikoita tositarkoituksella?

21 kommenttia artikkeliin ”Oikeasti extreme harrastus

  • Tunnen itseni niin mummoksi, kun täyttelen ristikoita sängyssä ennen nukahtamista 😀 Mutta kun se on tällä hetkellä ainoa (okei, toinen…) tapa saada unen päästä kiinni.

   Tykkää

 1. Ristikot ovat tosi jees! Mukavaa puuhaa, kunhan saisi pään pauhun sen verran rauhoitetuksi, että pystyisi keskittymään. 🙂
  Suosittlen myös aikuisten värityskirjoja. Ovat täällä Suomessa todella suosittuja ja olen itse piirustustaidottomana jo vuosia väritellyt lasten (jepjep) värityskirjoja. Nyt onneksi niitä on vähän aikuisempaankin makuun. Sielu lepää ja silmät tykkää. 🙂

  Tykkää

  • Noita värityskirjoja olen nähnyt myös täällä! Mutta meikäläisen ajatukset lähtisi kyllä harhailemaan siinä sutatessa. Ristikkoja tekemällä pysyy ajatukset kurissa.

   Tykkää

 2. Tottakai! Mahtava ajanviete! Mummoni ratkoi ristikoita ihan viimeiseen asti, ehkä hänellä siksi pää pelasi vielä yli ysikymppisenäkin erittäin terävästi! 🙂

  Tykkää

 3. Kyllä, ristikoita täytellään kun tulee vastaan sopiva! Joskus tehdään äidin kanssa yhdessäkin. Ikää se 25 enkä muista koska en olisi täyttänyt ristikoita. Kannattaa kokeilla myös sudokua ja noita jo mainittuja aikuisten värityskirjoja 😉

  Tykkää

  • Mulla oli lapsena tapana täytellä ristikoita yhdessä äitipuolen kanssa. Istuttiin kaikki illat sohvalla rustaamassa Seiskan ristikoita, joissa oli aina jokin rivo pääkuva 😀 Ne ei kyllä ollut ihan helppoja, mutta äkkiä sitä kakaranakin oppi muistamaan tietyt vakiosanat. Paitsi sitä perhanan ”venesuojaa” en muistaa vieläkään. Äh!

   Tykkää

 4. Ristikot on påp, kuten olen joskus mieheni kuullut tokaisevan. Täytetään niitä siis yhdessä. Ja joo, ei olla vanhainkodissa asusteleva pariskunta vaan 30+ sellainen. Mökkimatkat autolla menee myös joutusammin, kun selittää vieressä istuskelevalle matkakumppanille montako kirjainta tarvii seuraavaan sanaan. Hyvä harrastus!

  Tykkää

 5. Mieheni 26 vee on koukussa ristikoihin. Nollaa kuulemma työpäivän jälkeen tehokkaasti aivot 🙂 Mäkin olen välillä täytellyt hänen kanssaan yhdessä, tai sitten tehdään vuorotellen yhtä ristikkoa. Toisen oivalluksista saa ristikkoa sana kerrallaan eteenpäin ja onhan se siistiä, kun on kokonainen ruudukko täynnä!

  Vähän kyllä välillä ärsyttää sellaiset ”vakisanat” joita aina vihjataan samalla vihjeellä. Tai sukunimiä, jotka luulee keksineensä mutta tajuaa että kyse olikin jostain 100 vuotta sitten eläneestä heebosta eikä siitä BB-julkkiksesta 😀

  Tykkää

 6. Puolisoni aloitti saman harrastuksen joskus vuosi-pari sitten, ja taitaa nytkin jotakin ristisanatehtävää ratkoa :). Joskus tiukan paikan tullen saan auttaa, mutta itse en erikoisemmin harrasta tätä, mieluimmin käytän aikani johonkin ”hyödyllisempään” tekemiseen, vaikka blogin lukemiseen :D. No, iltaisin luen paljon, ja katson elokuvia tai sarjoja.

  Tykkää

 7. Minä! Löysin juuri uudelleen Kryptot ja jäin (taas heti) koukkuun. Tekee muuten ulkosuomalaisen kielitaidolle hyvää ja postituskin on painavien kirjojen lähetystä halvempaa :).

  Tykkää

  • Täytyykin kohta taas tilata lisää ristikkolehtiä Suomesta. Nythän täyttelen 11 vuotta vanhaa Ristikkokärpästä, joka löytyi kaverin nurkista koskemattomana 🙂

   Tykkää

 8. Aivan mahtava vinkki! Kiitos ihana! Mulla on pää kuormittunut liikaa viime vuosien aikana. Olen alkanut pelottavasti unohdella asioiden lisäksi sanoja ja nimiä. Päässälaskusta on tullut tuskaa. Olen pistänyt laskimen piiloon, jotta saan aivoni töihin. Nyt toivoisinkin vinkkejä helpohkoista ristisanavihkosista, joista olisi helppo aloittaa aivojen sanavenyyttely.

  Tykkää

  • Noniin! Ristikoista voisi löytyä ratkaisu ongelmaan! Yleisesti kaikki ristikkolehdet, joissa lukee ”helppo” ovat hyviä aloitelijalle. Toki niissäkin on usein mukana haastavampia ristikoita, mutta pitäähän sitä vähän haastetta olla. Vinkkinä muuten, että oikeita vastauksia voi etsiskellä osoitteesta http://www.ratkojat.fi 😉

   Tykkää

 9. Paluuviite: Aikuinen värittää! | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.