Pakkaspäivä Äänekoskella

Eilen pakkasmittari näytti odotetusti -28 astetta ja lämpötila sen kun laski päivän edetessä aina tuonne 30 miinusasteen huitteille. Siinä kun puolet talon väestä ilmoitti heti aamutuimaan pysyvänsä visusti sohvalla villasukat jalassa, halusin itse lähteä ulos kokeilemaan miltä se kova pakkanen taas tuntuikaan.

Varttitunnin huolellisen pukeutumisen jälkeen nappasin mukaani sekä kameran, jolla pakkasen jäähdyttämän luonnon saisi taltioitua, että äidin, joka pitelisi tumppujani silloin, kun itse häärin kameran kanssa sormenpäät sinisinä.

070116_21

070116_15

070116_14

Edellisen kerran olen tainnut kokea paukkupakkasia seitsemän vuotta sitten. En muistanutkaan, kuinka hiljaisessa metsässä voi kuulla puiden paukahtelevan, kuinka jäätynyt järvi murahtelee railojen syntyessä, kuinka auringonvalo näyttää kuin sulalta kullalta valuen pitkin puiden runkoa, kuinka kauniita jääkukkia jäätyneessä metsäojassa kukkiikaan ja miten lumi narskahtelee äänekkäästi jalkojen alla, vaikka yrittäisi kulkea kuinka hiljaa ja varoen. Johtuiko sitten narinasta vai pakkasesta, mutta yhtäkään metsäneläintä, en edes lintua, nähnyt kuvausreissuni aikana.

070116_17

Reilua kahta tuntia ja kahta tyhjentynyttä akkua myöhemmin olin viimein minäkin valmis sohvalle viltin alle. Hassua, että vaikka ulkona on lähes 30 astetta pakkasta, en siltikään olisi missään muualla mieluummin juuri nyt. En edes Kaliforniassa.

 

ps. pieniä kuvia voi klikkailla suuremmaksi!

10 kommenttia artikkeliin ”Pakkaspäivä Äänekoskella

  • Mutta KYLMÄÄ! 😀 Tosi on kyllä, että nämä maisemat oli ainakin itselleni juuri sellaisia, joita kaipasin Kaliforniassa ollessani ja millaisena Suomen talvea aina ajattelin. Toivottavasti nyt pysyisikin tällaisena kauniina eikä menisi plussakeleiksi.

   Tykkää

 1. Itse mietin aina tälläisillä keleillä, ettei maailmassa vaan ole mitään talvea kauniimpaa ❤ Kävin eilen järvenjäällä kuvailemassa ja löysin mm. tosi erikoisia, jonkun kasvin ympärille jäätyneitä, hyvin kaksimielisen näköisiä "lasikupuja" 😀 Enkä muista, koska olisin viimeksi ollut näin innoissani!

  Tykkää

  • Meillä ei tuo toinen puolisko oikein ole ymmärtänyt tätä loputonta innostustani näihin pakkaskeleihin ja tarvetta lähteä tuonne ”Siperiaan” kuvailemaan ties mitä risuja 😀 Ja meitsihän kävelee 2-3 kilsan päähän salillekin, vaikka mittarissa on -30…

   Tykkää

 2. Voi vitsi, just alkoi tehdä mieli päästä sinne kunnon paukkupakkasiin! Oltiin jouluna Helsingissä, mutta eihän siellä edes lunta ollut…

  Tykkää

 3. Todella kauniita kuvia! 🙂 En uskonut sanovani tätä, mutta olisipa ihana olla just nyt Suomessa -30ºC pakkaskelissä! 😀 Oikeaa lumista talvea on ikävä. ❤ Nauti noista maisemista! 🙂 Ps. Ja onpa kiva lukea tällainen positiivinen postaus säästä! 🙂 Oon vähän kyllästynyt ihmisiin, jotka valittaa säästä, oli se mikä hyvänsä, mutta koskaan ei tunnu olevan mieluinen. 😛

  Tykkää

 4. Paluuviite: Kevättalvea ja toivoa ilmassa | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.