Surettaa

Olen seuraillut kameroineni muutamaa lähipelloilla aikaansa viettävää kurkipariskuntaa jo useamman viikon ajan. Olen katsellut niiden verkkaista kävelyä pellon halki, kiihkeää tanssia, juhlallisia piruetteja ja kuunnellut kuinka niiden äänet halkovat hämärtyvää iltaa.

270416_1270416_5

Muutama päivä sitten lintubongausreissulta palatessani, näin harmaan möykyn pellolla, jolla vielä edellisenä päivänä valmistautui kurkipariskunta soidinmenoihin.

270416_4

Tiesin jo, mikä sähkölinjan alla oleva möykky olisi, mutta halusin olla varma. Kiiruhdin halki sänkipellon kohdatakseni surullisen näyn. Vuosikausien Etelä-Afrikan ja Pohjois-Pohjanmaan väliset muuttolennot päättyivät tänne, Nivalan syrjäisen pellon ylittävään sähkölinjaan.

270416_6

Tuon kauniin luontokappaleen elinikäisen parisuhteen katkeaminen juuri ennen pesintää kirpaisi syvältä.

270416_3270416_2

Surettaa.

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Surettaa

  1. Surullista on. Meidän kotitien viereisellä pellolla on vuosikaudet jo pesinyt sama kurkipariskunta, joka saapuu aina huhtikuussa. Aina jos toinen puuttuu, jää pieni pelko että ei kai toiselle ole käynyt mitään. Onneksi tähän aikaan ne alkavat pesiä ja toinen onkin yleensä hautomassa metsän suojassa kun toinen päivystää pellolla. Uskollisia eläimiä ❤

    Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.