Vinkki parempaan lomaan

Vaikka itse olenkin ollut kesälomani jälkeen jo reilun viikon verran töissä, niin ehkä siellä on joku muu vielä kesäloman vietossa. Seuraa nimittäin loman laatua parantava vinkki, joka ei todellakaan ole mikään uusi juttu, mutta jota harva tulee kuitenkaan toteuttaneeksi.

Kokeilepa sulkea kännykän datayhteys loman ajaksi.

Lähtiessämme Kalifornian matkalle, oli tarkoitukseni hankkia muutamaksi viikoksi käyttööni paikallinen prepaid-liittymä. Vietettyäni 16 tuntisen menomatkan ilman puhelinta, tarkkailtuani lentokentällä ohi kulkevia, oikeita ihmisiä Instagram-kuvien sijasta, unohdettuani typerät klikkiuutiset hyvää kirjaa lukiessani ja juteltuani Facebookin chat-ruudun sijaan mieheni kanssa kasvotusten, olin perille päästessämme muuttanut mieltäni. Datayhteys sai luvan pysyä suljettuna.

Ja voi vitsi kuinka paljon enemmän ehdinkään havainnoida ympäristöä, kun ei jokaista asiaa tarvinut samalla sekunnilla raportoida Facebookissa, Whatsappissa ja Instagramissa. Yhtäkkiä pitikin keksiä kännykän räpläämisen sijaan jotain muuta tekemistä ravintolassa ruoka-annosta odotellessa, katsella ihmisiä, lueskella lehtiä ja pitää miehen kättä omassa. Riitti vallan mainiosti, että kännykkäni toimi lähinnä kamerana ja kävin yhteyksien päässä ainoastaan iltaisin tukikohtamme nettiliittymän kautta, jos edes silloin.

080816_1Reissussa hyödynnettiin lähinnä kännykän kameraominaisuuksia.

Sen lisäksi, että oli enemmän aikaa katsella ympärilleen, tuntui hyvältä olla tavoittamattomissa. Ettei tarvitsisi vastata kenellekään. Ei tarvitsisi tietää tuoreimpia uutisia eikä olla osallisena päivän polttavia keskusteluita. Että saattaisi sanoa myöhemmin ihmisille, että en tiennyt ja en ollut kuullutkaan ja se olisi ymmärrettävämpää kuin sanoa, ettei minua oikeastaan edes kiinnosta.

Kokeilkaapa. Nämä Onnenpäivät ja muut hölynpölyt joutavat ihan hyvin seurantatauolle loman ajaksi.

 

10 kommenttia artikkeliin ”Vinkki parempaan lomaan

 1. En ole varma, olenko koskaan edes kommentoinut blogiisi, mutta haluan vain kertoa sulle että tämän blogin avaaminen on joka kerta ilo. Sulla on upeita valokuvia, tarttuva asenne elämään, ja osaat kirjoittaa arkisimmistakin asioista tosi mukaansatempaavasti. Kiitos, että teet tätä! 🙂

  Tykkää

 2. Totta turiset, hetkestä saa paljon enemmän irti sitä puhelinta! Mulla on Suomessa ollessa datayhteys pois päältä eli whatsappit sun muut toimii vain kotona wifin ääressä. Se on siitä hyvä, että missä tahansa ollessa tulee todellakin keskityttyä siihen hetkeen. Ei kuulu viestiääniä eikä tule mieleen selata uutisia. Tai tulee, mutta sitten kun kännykän on ottanut käteen, muistaa taas, ettei netti ole päällä.

  Mutsi otti netistä vierottautumisen astetta vakavammin ja tiputti puhelimensa vessanpönttöön, mutta mä luulen, että tuo datayhteyden rajoittaminen riittää mulle tällä erää.

  Tykkää

 3. Saanko kysyä missä töissä? Onko kysymyksessä työ, mihin todellakin menet aamuisin vai joku nk. etätyö, jota teet kotoa käsin silloin kun huvittaa? Olen tässä vaan miettinyt että, mikähän mahtaa olla tänä päivänä Suomessa niin hyvä työnantaja, jotta maksaa palkallisen loman sen jälkeen, kun olet vastikään justiinsa muuttanut Suomeen.

  Tykkää

 4. Ei toimi. Etätyö ei anna lomia Suomen verotuksessa jos et ole palkattu ulkomaille suomal. firman kautta ja tiedät itsekin sen. Jos olet maksanut sotut, eläketurvamaksut ym. Suomeen sinä aikana kun olet ollut pois niin anot uudelleen sen että olet Suomen sotun piirissä. Näin se vaan toimii!

  Tykkää

 5. Yhdyn edelliseen: Ulkomailla tehty työ tai sinun kohdallasi oleskelu ei missään nimessä ikinä lisää Suomessa palkallisia lakisääteisiä lomapäviä.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.