Paniikkishoppailua

Tarkoitukseni oli viettää seuraavat pari talvikuukautta löysiin, kulahtaneisiin ja hieman peittävämpiin vaatteisiin hautautuneena, kunnes kevät koittaisi, dieetti purisi ja mahtuisin taas virallisiin kesävaatteisiini. No, toisin kävi ja akuutti tarve kesämekkoihin sulloutumiselle tuli nopeammin kuin ehdin edes dieetille ryhtyä. Järkevään suunnitteluun kykenemätön perheemme nimittäin klikkaili itselleen lentoliput Australiaan, lauantaiksi. Ja hitsinpimpulat, siellähän on kesä (on kyllä meilläkin, +32 tänään…).

Määränpäämme on Sydney, joten kipaisin paniikissa lähikauppaan hakemaan kokoa suurempaa, kaupunkikelpoista vaatekerrastoa sekä uusia sandaaleja. Onnekseni T.J. Maxxiin oli jo saapunut kevätvaatteita, joten aivan niihin kaikkein karmeimpiin, viime kesältä jääneisiin, kenellekään kelpaamattomiin rätteihin ei tarvinut turvautua (ja minähän en lähikauppaa pidemmälle kalaan lähde).


Matkalle mukaan lähtee mm. tämä fuksian värinen mekko.

Olen onnistunut hienosti välttelemään vaatteiden ostamista lähes koko talven, muutamaa hairahdusta lukuunottamatta. Suurentunut vyötärönympärys ei nimittäin varsinaisesti ole houkutellut sovituskoppiin loisteputkivalojen alle. Nyt oli kuitenkin pakko. Siellä sovituskopissa riisuessani muistutin itseäni, että äläpä sitten tuijottele sinne peiliin puolialastomana, tarkoitus kun on katsella itseään vaatteet päällä. Ja hei, oikean kokoisissa vaatteissahan näytin ihan kivalta!


Uusi kukkapaita. Juu juu, karskista selästä huolimatta olen ihan kukkaistyttöjä.


Tosissani yritin saada kuvaa uudesta paidasta. En vaan osaa tätä selfie-hommaa.

Tuota viidentoista tunnin maratonlentoa odotellessa kuulisin mielelläni vinkkejä mitä Sydneyn kulmilla kannattaisi nähdä ja kokea. Matkakohteesta en vielä ole juurikaan ottanut selvää, ostinhan liputkin vasta eilen. Tulen kuitenkin hengailemaan paljolti itsekseni miehen tienatessa matkarahoja ja jotain vänkää pitäisi päivien kuluksi keksiä. Tarkoitus olisi myös vuokrata päiväksi pariksi auto, jolla pääsisi ihmettelemään maisemia kaupungin ulkopuolella.

Ai niin, se tärkein, missä niitä kenguruita ja koalakarhuja voi nähdä?

12 kommenttia artikkeliin ”Paniikkishoppailua

  1. Koalat ja kengurut: http://www.featherdale.com.au/ tai http://taronga.org.au/taronga-zoo

    Sullahan oli se viiniprojekti meneillään niin tässä ihan Sydneyn vieressä (noin 3h) autolla on Hunter Valley, aussilan ensteks paras viinialue vaikkakin Barossaa vähemmän tunnettu. Jos haluaa kauemmas niin Mudgee on toinen hieno viinialue, tosin enemmän jonkassa. Myös Blue Mountains kannattaa tsekkaa. Sinne pääsee ilman autoakin, tosin juna on vähän hidas.

    Tykkää

    • Blue Mountainsia jo vähän tutkailinkin, siellä olisi tosi hienoa käydä! Eikä tuo viinialueella pyörähtäminenkään pahalta kuulosta. Mutta kuka on kuski, kysynpähän vaan?

      Tykkää

  2. Jos paikalliset rantahommat kiinnostaa, niin kannattaa jättää tv:stä tuttu Bondi beach väliin ja ottaa mieluummin lautta Manlylle. Siellä on myös paikallinen 4 Pines panimo, josta saa todella hyviä craft-oluita.

    Tykkää

      • Kröhöm, Bondin asukkaana pitää kommentoida, että meidä ranta on parempi ku niide ranta. Mutta Manlyn lautalta on hyvät näkymät postikorttikuvia varten. Oopperatalo jne.. näkyy siitä aikas kivasti. Ja lautta on julkista liikennettä, ei mitenkään kammottavan kallis.

        Tykkää

  3. Oopperatalolle kannattaa mennä ihan heti aamulla, niin välttää järkyt ihmismassat. Meidän bussi oli Sydneyssä seiskan aikaan ja oltiin oopperatalolla ehkä kasilta, eikä siellä ollut ketään! Ja tämä oli uudenvuoden aatonaattona. Puolenpäivän aikaan, kun lähdettiin sieltä, oli tungos aivan jäätävä.

    Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.