Nainen ja mies pakkaavat matkalle

Tarkoitukseni oli päivitellä blogia vielä pikaisesti ennen reissuun lähtöä. Toisin kuitenkin kävi, sillä sain tuhrattua kaiken ylimääräisen ajan pakkaamiseen. Pakkaaminen onkin kohdallani aivan järkyttävän monimutkainen prosessi verrattuna nyt vaikkapa mieheni pakkaamiseen.

Lähtökohtahan on se, että minä en ole erityisen muotitietoinen tai tyylitajuinen ihminen. Mutta yritän minä silti katsoa, että olisi jotain suunnilleen säädyllistä päällä, kun poistun omasta lähiöstäni. Etenkin lomalla, kun on enemmän aikaa laittautua, on mukava edes yrittää.

Aloitan pakkaamisen pari päivää ennen lähtöä. Päätän yhden tai kahden lempivaatteen perusteella matkan teemavärit, joita silmällä pitäen ryhdyn kahlaamaan vaatekaappia ja kenkähyllyä läpi. Alustavan läpikatsauksen jälkeen on aika pestä pyykkiä, johon siihenkin menee oma aikansa. Kun sitten kaikki vaatteet ovat vihdoin puhtaana ja saatavilla, ryhdyn keräämään vaatteista kasoja. Yhteen kasaan tulevat ne vaatteet, jotka tulevat ehdottomasti mukaan, toiseen kasaan ne, joiden mukaan ottaminen riippuu yhdestä tai useammasta muusta potentiaalisesta vaatekappaleesta ja kolmanteen kasaan ne vaatteet, jotka otan mukaan jos laukkuun jää vielä tilaa. Tämän jälkeen alkaa sovittaminen. Vaatteet sovitetaan ristiin rastiin ja todennäköisimmin mukaan pääsevät ne, joita voi yhdistellä useamman eri vaatekokonaisuuden kanssa.

Seuraavaksi onkin aika käydä kenkähyllyn kimppuun. Tällä vaiheella voi myös olla vaikutusta pakattaviin vaatteisiin, joten vaatekaapin oviakaan ei vielä ole suljettu. Hyvän ystäväni neuvo on, että kenkiä tulee pakata reissuun mukaan 1,5 paria per päivä. Luku tuleekin helposti täyteen, kun mukaan pakataan treenikenkiä, käveltäviä kenkiä sekä ns. ”istutaan ja näytetään nätiltä” -kenkiä. Kaikki kengät tulee luonnollisesti sovittaa mukaan lähtevien vaatteiden kanssa ennen lopullista valintaa.

Kun vaatteet ja kengät ovat kasassa, alkaa kosmetiikan pakkaaminen. Mukaan tulevat perusmeikit ja sitten ne erikoisemmat kasvomaalit, joiden käyttämiselle ei normaalisti ole aikaa tai tarvetta. Omat hoitoaineet ja shampoot tursotetaan pienempiin matkapulloihin ja pakataan mukaan yhdessä kynsilakkojen, kynsilakanpoistoaineen, silmämeikinpoistoaineen sekä päivä-, ilta-, iltapäivä- ja aamupäiväryppyvoiteiden kanssa. Sitten vielä sopiva valikoima hiuslenkkejä ja -koristeita kassin sivutaskuun, käherrintä, kiharrinta, sähköadapteria, laturia sekä muuta sen sellaista pienelektroniikkaa. Ei ihme, että yleensä juuri kauneudenhoitoturhakkeet syövät matkalaukkuni painosta leijonan osan.

Oma operaationsa on käsimatkatavaroiden pakkaaminen. Tähän laukkuun pakataan varavaatekerta matkalaukun katoamisen varalle, ristikkolehtiä ja lukemista, eväitä nälän varalle, kosmetiikkaa hipiän kunnossapitämiseksi lennon aikana, tietokone tarvikkeineen, kamera tarvikkeineen, normaalista riisuttu matkalompakko, passi ja kotiavaimet. Tämä käsimatkatavaralaukku puretaan ja pakataan vielä muutaman kerran ennen lähtöä, ettei mitään vaan olisi unohtunut matkasta.

Entäs sitten mies? Mies on viettänyt kaiken pakkaamiseen tuhraamani ajan rauhassa nettiä surffaten, telkkaria katsoen ja paniikilleni naureskellen. Kun sitten lähtö lähenee ja taksiakin pitäisi alkaa pikkuhiljaa soittelemaan, ryhtyy mies pakkaamaan. Käytännössä tämä sujuu siten, että otetaan vaatekaapin hyllyltä pinoja, jotka siirretään sellaisenaan matkalaukkuun ja tyhjäksi jääneet aukot tilkitään satunnaisilla kengillä. Hammasharja ja kaljunajovehkeet unohtuvat silloin tällöin kotiin, mutta niitähän saa kaupasta. Kun mies on laukkuineen jo menossa ovesta ulos, säntään minä vielä kerran hakemaan vaatekaapistani jotain, joka sopisi niin kivasti yhteen miehen kenkien kanssa.

Huh. Onneksi tuo pakkausjumppa on nyt kaunis muisto vain. Täällä sitä istutaan Sydneyn ytimessä hotellin loungessa viinilasillisella ja kirjoitellaan blogia suurella hartaudella valituissa vaatteissa, juuri lakatuissa kynsissä, tukka tavallista siistimpänä ja silmät normaalia tummemmaksi meikattuina.

Kivaa alkavaa viikkoa sinne Suomeen! Paljonkos muuten te käytätte aikaa pakkaamiseen? Riittääkö puoli tuntia vai meneekö puoli viikkoa?

11 kommenttia artikkeliin ”Nainen ja mies pakkaavat matkalle

 1. Kivan järjestelmällistä tuo sinun pakkaaminen. Minulla vaikuttaa matkan pituus tietysti siihen kauanko menee. 1-3 viikon lomamatkoilla kuitenkin liikun ainoastaan käsimatkatavaroilla, joten pyykinpesujen jälkeen itse pakkaamisen aloitan matkaa edeltävänä iltana ja siihen menee tunti-pari. Mietiskelen asukokonaisuuksia ja mitä todella tarvitsen. Jätän kaiken turhan pois, koska perillä voi osaa lisää jos jotain puuttuu. Olemme miehen kannssa lähdössä Floridaan kolmeksi viikoksi (siitä yksi viikko risteilyllä) kesäkuussa ja kyllä ajattelin silläkin reissulla käsimatkatavaroilla pärjätä! Painavin asia minulla onkin kamera ja tuottaa päänvaivaa miettiä minkä/mitkä objektiivit otan mukaan. Mukavaa matkaa teille, kuvia odotellen!

  Tykkää

 2. Mä olen siis enemmän mies kun nainen.
  Mä kirjoitan listan, jossa x on matkalla kuuluvien päivien määrä ja raksin asioita listalta sitä mukaa, kun tavarat päätyy laukkuun:
  Vaatteet:
  X T-paitaa
  X+1 sukat
  X+1 alushousut
  Rintsikat
  Farkut (tai shortsit tai hame, jos sää sallii)
  Pitkähihainen (jos tarvetta)
  Yöasu
  Kengät (jos tilaa)
  Bikinit (jos pakko)

  Meikit ja muu sälä:
  Kasvovesi + Nassurasva (myös yö jos mahtuu)
  Meikinpoistoaine (myös silmä- jos mahtuu)
  Meikkivoide + Puuteri
  Tummanruskea luomiväri, jolla voi tehdä myös kulmat +Vaaleanruskea luomiväri
  Ripsari (ja rajauskynä jos mahtuu)
  Poskipuna + Huulipuna (jos mahtuu)
  Sudit sun muut topsit ja pumpulit
  Shampoo ja hoitoaine (jos mahtuu)
  Harja (ja pari hiuslenksua ranteeseen)
  Kourallinen pinnejä johonkin taskuun (ei mielellään farkkujen, koska turvatarkastus)
  Dödö
  Hajuvesi (jos mahtuu)

  Pakolliset:
  Liput
  Passi
  Rahat
  Kännykkä ja laturi

  Ensimmäisenä valitaan 2 pitkähihaista (toinen päälle koneeseen, toinen laukkuun), joiden kanssa sopii samat T-paidat, sen jälkeen valitaan ne T-paidat.

  Tykkää

 3. Heippa A. Sinivaara! Olen seurannut blogiasi noin pari vuotta. Sulla on mun mielestä loistava kirjoitustyyli ja kivoja vaihteleva-aiheisia julkaisuja. Toivottavasti jatksat vastedes kirjottaa laadukkaita postauksia, pelkkien päivän muotiasu-julkaisujen sijaan.

  Mutta nyt tosiaan pakkaamisesta.. parahaimmillaan olen todella järjestelmällinen ja suunnitteleva matkalaukun pakkaaja. Saatan aloittaa touhun monta päivää etukäteen, mutta paluumatkalle pakkaaminen jää aina viimetinkaan. Tavallisesti lomalta palatessa laukussa ei ole enää tietokaan suunnitelmallisuudesta tai hyvästä järjestyksestä. 😀

  Mutta eikö pakkaamisen aloittaminen ajoissa kerrokin siitä, että odotamme tulevaa matkaa innolla ja haluamme tehdä siitä mahdollisimman hyvän huolehtimalla, että kaikki tarpeellinen on mukana? (Tässä vältytään siltä, että lomalla tulisi pukeuduttua hassuihin vaateyhdistelmiin jotka on lisäksi liian pieniä). Vaikkei miesväki meidän kaikkia aivoituksia aina ymmärtäisi, kannattaa luottaa siihen, että niillä on hyvän tahtoiset tarkoitusperät. 😉

  Tykkää

 4. Olen harjoitellut pakkausta parin viikon – viikinlopun mittaisille kotipuoleen suuntautuvilla reissuilla ja Helsingin parin päivän reissuilla. Kerran Helsingin reissulla tuskastuin kun mukana olikin vain yksi neuletakki jonka sotkin ravintolaruokaan. Ostin siis uuden. Joskus kotona käydessä huomaan että olisi pitänyt ottaa juuri se unohtunut paita mukaan ja että laukussa on ollut kaksi viikkoa tuo paita jota en ole kertaakaan käyttänyt. Lisää harjoitusta siis. Aika hyvin on silti tavarat riittänyt, joskus jokin kriittinen kasvorasva jäänyt kotiin mutta siitäkin kriisitä on selvitty.
  Lauantaina on hiihtolomareissulle lähtö ja jääkaapin ovessa on lista jossa lukee tärkeät mukaan otettavat tavarat. Mm. sukset, kummitytön lahja.

  Tykkää

 5. Vihaan pakkaamista! Pitempiä reissuja varten teen hyvissä ajoin listan, mutta silti tuskastelen pakkausvaiheessa. Minäkään en ole erityisen tyylitajuinen, mutta joskus kuitenkin yritän. En vaan osaa aina hahmottaa asukokonaisuuksia mielessäni, joten pakkausvaiheessa revin vaatteet vaatekomerosta ja sovittelen asukokonaisuuksia päälleni. Varsinkin talvella etelän lämpöön suuntaaminen on hankalaa, kun pitäisi sovitella hameita vitivalkoisten broilerinkoipien kanssa..Nykyään pyrin suorittamaan pakkaamisen mahdollisemman lähellä lähtöä, koska muuten ehdin vatvoa ja purkaa ja tarkistaa ja vaihtaa kaiken pakatun moneen kertaan.

  Tykkää

 6. Mulla on lista Excelilla jonka aina tulostan ennen matkaa.On lista kesamatkoille nimella Plan A ja talvimatkoille Plan B. Ruksaan sita mukaa kun tavarat lentaa laukkuun edellisena paivana lahdosta.En kokeile vaatteita ennen lahtoa,tiedan mika sopii yhteen ja olen ollut samankokoinen vikat 20 vuotta.Mulle eniten paanvaivaa aiheutuu tuliaisista miten mahtuu omien kamojen sekaa se mahtava maara jenkkikamaa jota kaverit odottaa paamaarassa jos olen Suomeen menossa.Yksi laukku aina vaan ja kasipakaasi,ei muuta! Nautihan Kenguru-Lomastasi ja ole ihan vaan relax down under!!

  Tykkää

 7. Itsellenihän on lähinnä tärkeää se, että on riittävästi puhtaita alusvaatteita. Kaikki muu onkin sitten melko satunnaista, mitä mukaan muistuu ottaa.

  P.S. Mainio uusi sivusto blogille! 🙂

  Tykkää

 8. Itse oon kyllä rivakka pakkaaja. Reissailtua on tullut sen verran että tietty tatsi on tullut sen suhteen, että kuinka paljon ja mitä tarvii mukaan. Ja toisaalta pyrin aina päivittämään vaatekaappia sillain, ettei sinne jäis kauheasti ei-niin-kivoja vaatekertoja pyörimään.
  Eli yleensä pakkaamiseen menee se 15 minuuttia, harvemmin kirjoittelen mitään listojakaan etukäteen.

  Tykkää

 9. En tiedä, ootko ollut Australiassa aiemmin, mutta suosittelen kahta periaustralialaistaherkkua, joita kannattaa siellä maistella: lamingtoneita (erittäin yksinkertainen, mutta maukas konsepti) sekä Tim tam -keksejä! En ole mitenkään suuri leivonnaisten ja keksien ystävä, mutta noita maistelisin, jos uudelleen Australiaan menisin! Ja mä muuten kuulun siihen pikkuruiseen ei-australialaiseen väestönosaan, joka rakastaa Vegemitea!

  Tykkää

 10. Hekottelen täällä kahvilassa puoliääneen tälle sun pakkauskuvaukselle 😉 kuulostaa etäisesti tutulta itsellenikin, ajalta ennen lapsia nimittäin! Nykyäänhän meikäläisen pakkaamiset menee niin, että lasten vaatteet ja tarvikkeet ensin ja niihin ylijääviin koloihin omat etukäteen päässä esim autolla töihin ajallessa mietityt muutamat yhdistelmät. Kenkiä tulee mukaan ihan max kolme jos juoksulenkkarit lähtee mukaan.. Tota vaatetuksen valintaa helpottaa tosin se, että vaatekaapin värimaailma on pääosin musta/valkoinen/beige/harmaa niin niitä on aika helppo yhdistellä!

  Pääsin nyt vasta kunnolla istuu alas ja lukee näitä sun reissupäivityksiä, on meinaan talviloma noilla lapsilla tällä viikolla! Mukavaa loman viimeistä päivää ja turvallista kotimatkaa 🙂

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.