Laittomat munat

Näin keväisin sitä aina pysähtyy ihmettelemään, että kuinka sitä onkaan selvinnyt hengissä jo kolmestakymmenestäkahdesta eletystä pääsiäisestä. Nopeasti laskettuna olen nimittäin popsinut elämäni aikana pitkälti toistasataa Kinder-munaa. Ja että mitäkö siitä sitten? No sitä vaan, että amerikkalaisten viranomaisten mielestä Kinder-munat ovat niin vaarallisia, että ne ovat kiellettyjä koko USA:ssa.

Kielto juontaa juurensa aina vuoteen 1938 saakka, jolloin USA:ssa kiellettiin karkkien ja lelujen kytkykaupat. Nykyisin laki on kuitenkin höllääntynyt jo sen verran, että karkin ja lelun kytkykauppaa saa olla, kunhan lelut ovat turvallisia kaikenikäisille lapsille. Kinder-muniin on kuitenkin pienten osiensa vuoksi asetettu kolmen vuoden ikäraja ja näin ollen ne ovat sekä laittomia että vaarallisia.

Munanhimo on kuitenkin amerikkalaisilla kova, sillä onhan Kinder suklaineen ja kivoine leluineen jotain aivan muuta kuin maassa muutoin olisi tarjolla. Salakuljetettujen Kinder-munien takavarikointiluvut ovatkin hurjaa luettavaa; tulli- ja rajaviranomaiset takavarikoivat laittomia Kinder-munia vuosittain noin 25 000 kpl. Pelkkä munan luovutus valtiolle ei kuitenkaan vielä riitä. Laittoman Kinder-munan salakuljettamisesta kun voi saada sakkoa peräti 2500 taalaa per muna.

Oikeasti.

Sakkojen määrästä onnellisen tietämättömänä rahtasin Australiasta tuliaisina peräti kolme laitonta munaa amerikan maalle. Periaatteessa olisin siis saattanut tempauksellani saada jopa 7500 taalan sakot. Täytynee ennen jutun julkaisua hankkiutua munista eroon, ettei vaan tieto laittomasta tavarasta kiiri viranomaisten korviin. Voin jo sieluni silmin nähdä paikallislehden kohuotsikot: ”Ulkomaalaistaustainen nainen syyllistyi törkeään salakuljetukseen. Kotietsinnässä löytyi kolme laitonta pääsiäismunaa”.

ps. Paljonkohan noista Kindereistä kannattaisi pyytää katukaupassa?

16 kommenttia artikkeliin ”Laittomat munat

  • Jotenkin tuntuu, että Kinderit eivät ehkä olisi se suurin uhka täkäläisille lapsille. Esimerkiksi kouluruoalla on todennäköisesti paljon tuhoisammat vaikutukset pitkässä juoksussa…

   Tykkää

  • Mietin tuossa, että onneksi en innostunut tuomaan niitä maahan enempää. Siinä sitä oltaisiin taas oltu, kun olisin jäänyt tullissa kiinni laukku täynnä laitonta munaa. Saattaisivat vaikka epäillä meikäläistä laittoman munaringin pyörittämisestä 😀

   Tykkää

 1. Älä nyt sitten liiku leikkipuistojen tai ylipäätään lasten lähettyvillä niiden jäljelle jääneiden lelujen kanssa. Eikös siinä voisi olla melkein jo pahoinpitelytuomio aiheellinen jos sellainen pieni lelu sattuisi vahingossa tipahtamaan lasten lähelle? 🙂

  Tykkää

 2. Saa kai niitä muutaman itselle tuoda, mutta myytäväksi ei. Näin minä sen järkeilisin, sillä tuskinpa yksityinen ihminen mitään sakkoja saisi parista pääsiäismunasta :).

  🐥

  Tykkää

  • No kun ei saa edes itselle 😀 luin juuri jutun miehestä, joka yritti tuoda Kanadasta muutaman munan perheelleen. Munat takavarikoitiin rajalla, mutta selvisi muuten pelkällä varoituksella 😀

   Tykkää

 3. Moi! Asun itse ulkosuomalaisena Piilaaksossa ja olen juuri palaamassa Suomesta takaisin Jenkkilään. Sain ystävältäni linkin blogiisi ja varoituksen näistä munista juuri ennen lähtöpakkauksia ja nyt en suoraan sanoen tiedä, onko kyseessä aprillipila vai ei, mutta sen tämä ainakin aiheutti, etten nyt Kindereitä aio Suomesta tuliaisina tuoda. Pelaan varman päälle, kuten suomalaisen kuuluukin. 🙂
  Kirjoittelen itsekin blogia kotirouvan ja ulkosuomalaisen elämästä Piilaaksossa ja ajattelin pohtia tuossa Ribs & Coke -blogissani tulevien parin päivän sisään myös vähän muuta tästä postauksestasi mieleen tulleita ajatuksia. Hyvää pääsiäistä joka tapauksessa, Kindereillä tai ilman. 🙂 Ja kiva blogi sinulla!

  Tykkää

  • No siis ei edes ole aprillipila (juttuhan on julkaistu maaliskuun puolella, amerikan aikaa). Eivät ne tosin pääsääntöisesti laukkujen sisältöä tutki lentokentällä, siksi omatkin munat jäi löytämättä 😛 Yleensä mulla on kyllä käynyt sellainen tuuri, että aina jos laukussa on jotain vähänkään kyseenalaista tai noloa, laukku käännetään ympäri 😀

   Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.