Ei niin paljon hyvää etteikö vähän jotain huonoakin

Aika monta kertaa on tullut kitistyä tästä meidän vuokratalosta, milloin on vuotanut ikkunatiivisteet, milloin tullut oven alta sadevesi sisään, tai milloin hajonnut viemäriputki, uima-altaan lämmitin tai takapihan kastelulaitteet. Ja jos nyt ei muuta, niin sitten muurahaiset ovat vaeltaneet sankoin joukoin kohti ruokakomeroita. Mutta silti, tämä talo on tuntunut kodilta, tämä naapurusto omalta, olen rakastunut näihin lenkkipolkuihin ja pyöräilyreitteihin, puhumattakaan salista, jota voisi jo luonnehtia toiseksi kodiksi. Ja mikä tärkeintä, me olemme olleet tässä talossa hyvin onnellisia. Kaikki hyvä päättyy kuitenkin aikanaan, sillä viime viikolla tuli vuokraisännältä viesti, että hän on päättänyt perheineen muuttaa taloonsa takaisin. Neljän seesteisen vuoden jälkeen meillä on nyt alle kaksi kuukautta aikaa muuttaa ulos kodistamme. Voi rutto.

Hei hei, istutukset.

Harmittaa. Ei niinkään kaikki se vaiva, jonka olen nähnyt tehdäkseni tästä kodista mieleisen, vaan se vaiva, jonka tiedän olevan edessä, kun ryhdyn taas rakentamaan kotia uudesta talosta. Harmittaa myös ajoitus, sillä kesälomalle olisi ollut muutakin käyttöä ja nyt vieraammekin joutuvat keskelle muuttohässäkkää. Harmittaa, että viimeisen neljän vuoden aikana alueen vuokrataso on noussut hurjasti. Harmittaa, että juuri kesän kynnyksellä joudumme hyvin todennäköisesti luopumaan uima-altaasta ja minulle niin rakkaasta vuorinäkymästä. Harmittaa, että ehdin juuri istuttamaan takapihallemme kaksi uutta hedelmäpuuta, mehikasveja sekä pensaita ja koska tiedän, että omistaja tappaa ne kuitenkin.

Hei hei, maisemat ja uima-allas.

Yritän tässä kuitenkin olla positiivisella mielellä, vaikka tekisi mieli vaan kirota. Ehkä uusi asuinpaikka tuo mukanaan uusia ihmisiä tai uusia harrastuksia. Ehkä uusi koti ei vuoda sateella ja ehkä siinä on järkevämpi pohjaratkaisu. Ehkä uuden kodin pihalla on valmiina hedelmäpuita ja ehkä sen omistaja pitää talostaan parempaa huolta. Suurin ongelma on kuitenkin se, että siistejä taloja on näin kesällä todella vähän tarjolla ja jokainen vastaantullut, laiminlyöty murju masentaa minua entisestään.

Olo on siis tällä hetkellä hitusen lamaantunut ja olen pahoillani, mikäli se tulee näkymään päivitystahdin hiljentymisenä myös täällä blogissa. Toisaalta, jos kiireeltä ja ketutukseltani kykenisin, saisin kyllä tehtyä asunnonmetsästyksestä varsin surkuhupaisan juttusarjan. Harmi vaan, että niiden pahimpien talojen näytöissä olen ollut niin shokissa, etten ole tajunnut ottaa edes kuvia. Mutta jos ajattelette kokolattiamattoa lapsiperheen vessassa, siis aivan siinä pöntön ympärillä, ja kerrotte mielikuvan vastenmielisyyden viidellä, saatatte ymmärtää ilman kuviakin mistä puhun.

No, eiköhän tämä tästä vielä suttaannu ja iloksi muutu. Toivottavasti teillä muilla on asuntohommat hanskassa.

12 kommenttia artikkeliin ”Ei niin paljon hyvää etteikö vähän jotain huonoakin

 1. No voi ei!! Muakin harmittaa teidän, kauniiksi laitetun kodin ja istutusten puolesta! Siellä ei ilmeisesti kovin pitkiä irtisanomisaikoja harrasteta, kun noin yllättäen ja puskista joudutte asunnonvaihtoon. Mutta ties vaikka vaihtamalla paranee, itse muutin nykyiseen vuokra-asuntooni kun entisestä olikin yhtäkkiä alle kk aikaa muuttaa pois, mutta nykyistä kivempaa kotia ei ole vielä ollutkaan. 🙂 Tsemppiä etsintään, kyllä sieltä joku säällinen kämppä vielä löytyy!

  Tykkää

  • Mäkin toivon, että kävisi tuuri! Eniten ehkä harmittaa kuitenkin se, että vuokra nousee melko varmasti sen 300-400 taalaa kuussa nykymarkkinoilla :/ Tässä on ollut ihan älyttömän hyvä hinta-laatusuhde, vaikka moni asia onkin ärsyttänyt.

   Tykkää

 2. Harmillista! Niin kauniilta ja kotoisalta siellä näyttää. Kodista on ikävä joutua muuttamaan. Mutta entä jos ostaisitte oman? Ei tarvitsisi enää vuokria vieraalle maksaa ja kaikki saisi laittaa hissukseen mieleisekseen. Vaikka Suomeen joskus taas muuttaisittekin, saisi sen varmaan myytyä.

  Tykkää

 3. Minuakin harmittaa teidän puolesta aivan älyttömästi… Höh sentään! Uima-allas ja vuorimaisema komboa on vaikea pistää paremmaksi. Sormet ristiin että tärppäisi samanlainen löytö jostain! Terkkuja ❤

  Tykkää

 4. Toivotaan että teille löytyy uusi mukava Koti. Onnea kodin etsintään. Mielelläni eläisin mukana etsinnässä, mutta ymmärrän jos ei vaan pysty nyt kirjottamaan ja kuvaamaan niitä kaikkia mitä käytte katsomassa.

  Tykkää

 5. No voi surkeus!:/ Onnea uuden kodin etsintään. Jospa tällä olis kuitenki joku hyvä tarkoitus. 🙂 Mielelläni minäkin lukisin asunnon etsimisestä siellä päin, mutta ymmärrän jos et jaksa kirjoitella..

  Tykkää

 6. Muutoista sen verran etta me ollaan vaihdettu omaa taloa 7 kertaa taalla jenkkilassa. Siis voitko kuvitella miten vaikeeta on lahtea kun se on oma, omat tapetoidut ja maalatut seinat, omat istutukset ja muistot. Mutta aina seuraava talo on ollut kiva, ihana ja uusi kokemus! Teilla varmaan pysyy osavaltio ja ehka kuntakin samana? Me on seikkailtu osavaltioitten valia,pohjoisesta etelaan.Suomalainen Sisu mukaan ja kaikki menee ihan hyvin.Sitapaitsi, Home is where the Heart is!!

  Tykkää

 7. Onnea asunnon etsintään! Teillä on siellä kuuat asuntomarkkinat, ja varmasti haastavaa löytää mieleinen asunto. Me asumme ensimmäisessä omassa talossa täällä, ja meillä päin on oikein sopivat asuntomarkkinat tavalliselle(kin) ihmiselle. Jos oikein tuuri käy, niin jopa 200 000 taalalla saa hyvän talon hyvältä alueelta. Uusia taloja rakennetaan koko ajan, ja siitäkin tarjonnasta löytyy halukkaille varmasti mieleisiä taloja. Proud to be a Texan :).

  Tykkää

 8. Paluuviite: Autolla halki Yellowstonen kansallispuiston | Onnenpäivä

 9. Paluuviite: Iloisia perhe- ja muitakin uutisia | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.