Mt. Charleston, Nevada

Las Vegasin ympäristö ja oikeastaan koko Nevada mielletään usein pelkäksi hiekka-aavikoksi ja autiomaaksi, jossa hädin tuskin kaktukset selviävät hengissä. Mutta kukapa uskoisi, että vain vajaan tunnin ajomatkan päässä Las Vegasin värivaloista, löytyy kesäaikaan kaunis ja vehreä vuoristo?

Vietettyämme kuluneella viikolla muutaman päivän Las Vegasissa turistimassojen ympäröimänä, halusimme paeta erääksi iltapäiväksi Mt. Charlestonin vuoristomaisemiin. Vuoristo houkutteli osittain myös siksi, että Las Vegasin riutuessa yli 40 asteen helteessä, ei vuoristossa lämpötila kohonnut edes kolmeenkymmeneen asteeseen.

Koska automatkaan ei kulunut tuntikausia, jäi meille kivasti aikaa tehdä myös parin tunnin pikavaellus ennen hämärän laskeutumista. Erityisiä vaellusvarusteita ei Cathedral Rock traililla tarvittu, vaan varasimme mukaamme ainoastaan riittävästi vettä ja mukavasti käveltävät kengät. Tällä kertaa ei siis valloitettu vuorenhuippuja verenmaku suussa vaan lähinnä ihasteltiin kauniita maisemia. Sainkin napsittua matkalta melkoisen määrän kuvia, joiden ei ikimaailmassa uskoisi olevan Nevadassa otettuja.

Suosittelen siis lämpimästi tutustumaan Vegasin matkan yhteydessä myös Mt. Charlestonin ympäristöön, vaikka siitä ei pidetäkään samalla tavalla meteliä kuin perinteisestä Hoover Damista ja pitkän ajomatkan päässä olevasta Grand Canyonista. Näissä maisemissa sitä nimittäin muistaa taas luonnon monipuolisuuden ja sen, kuinka erilaista kaikki voikaan olla ihan lyhyen matkan päässä.

4 kommenttia artikkeliin ”Mt. Charleston, Nevada

 1. Kiitos naista matka-blogeista!! Aivan ihania kuvia ja mulle tulee sellainen vipatus jalkoihin etta eikohan lahdeta! Jonnekin! Minne vaan autolla!!! Mista noi sun ihanat shortsit muuten on? Hienoa kesaa sulle ja onnea siihen muuttoon!

  Tykkää

  • Mulla on vähän sellainen krooninen vipatus kintuissa 😀 Tämä USA on kyllä siitä hieno maa, että täällä pääsee niin erilaisiin paikkoihin ja maisemiin ilman, että tarvitsee lähteä maan rajojen ulkopuolelle. Ja vieläpä autolla!

   Shortsit on ostettu Tillysiltä, oli jossain superalessa 😀

   Tykkää

 2. Syyskuun parin päivän Vegasin reissu sai lisäkohteen 🙂 aivan ihania maisemia. Miten kauan tuohon reittiin kannattaa varata aikaa? Siis paikanpäällä.

  Tykkää

  • Me oltiin liikkeellä tosi myöhään iltapäivällä, joten ehdittiin hengailla paikan päällä vain 1,5 tuntia. Mutta aika pitkälle sitä ehti siinäkin ajassa. Varaisin kuitenkin vähän enemmän aikaa samoiluun, trail olisi nimittäin jatkunut aika paljon pidemmälle:) Mutta siis, vähemmälläkin ajalla ehtii nähdä paljon!

   Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.