Ei mitään päälle pantavaa!

Nyt kun alati aurinkoista elämää Kaliforniassa on jäljellä enää joitakin viikkoja, iski tajuntaani pahemman luokan vaatekriisi. Homma on nimittäin niin, että kuuden vuoden aikana vaatekaappini on kalifornialaistunut täysin. Hyllyillä notkuu läjäpäin toppeja, farkkushortseja ja t-paitoja, enkä edes muista milloin olisin viimeksi pukeutunut farkkuihin tai huppariin, saati nyt sitten takkiin!

Olen viettänyt edellisen kerran talviaikaa Suomessa neljä vuotta sitten jouluna ja silloinkin ainoat lumet näin aamuna, jolloin lentoni lähti takaisin Kaliforniaan. Olen kyllä joka vuosi käynyt vilkaisemassa lunta lähivuorilla, mutta tuttavuuden jäädessä yhden lumipallon pyöräyttämisen mittaiseksi, en talvivaatetusta ole juurikaan kaivannut.

No, nyt kaipaan. Ja vaikkei pohjolassa vielä arktiset kelit olekaan, niin jollain räntä- ja lumisateen kestävällä varustuksella olisi hyvä tulevaan maisemanvaihdokseen varautua. Ja että minä vihaan shoppailua, etenkin silloin, kun olen oikeasti etsimässä jotain. Ja kun se jotain pitäisi vielä löytää mahdollisimman halvalla, ärsyttää entistä enemmän. Nimittäin kyllähän sen tietää, että jos ei talvivaatteiden löytäminen eteläisestä Kaliforniasta ole muutenkaan kovin helppoa, ei pakko ja pieni kiire ainakaan helpota asiaa.

Lopulta useamman outlet-liikkeen ja parin nettikaupan jälkeen sain haalittua kasaan sekalaisen valikoiman neuleita, takkeja, farkkuja ja muita housuja, talvikenkiä ja urheiluvarusteita, niin pakkaseen kuin räntä- ja vesisateeseenkin. Pohjolan talvi, olen valmis! Ainakin varustuksen kannalta, jos en muuten.

Siellä kaupoissa pyöriessä tuntui muuten aika surkuhupaisalta, että olin nyt itse tekemässä sitä, mitä aina neuvon luonani vierailevia ystäviä tekemään – osta nyt kaikki mahdollinen täältä kun halvalla saa, Suomessa on kaikki niin paljon kalliimpaa. Onneksi minun ei sentään tarvitse mahduttaa kaikkia vaatteita yhteen tai edes kahteen matkalaukkuun, riittää kunhan mahtuvat muuttokonttiin.

Tällaista täällä. Muutto Pohjolaan alkaa oikeasti konkretisoitua. Apua!


Kuvat: Calvin Kleinin 59 taalan untuvafyllinkitakki lämmitti ainakin 30 asteen helteessä palmun alla. Saa nähdä miten käy tositoimissa. Lapuissa väittivät, että pitäisi lämpimänä aina -20 celsiukseen.

9 kommenttia artikkeliin ”Ei mitään päälle pantavaa!

 1. Calvin kleinin takki 59 taalaa? Mun on niin päästävä jenkkeihin shoppailemaan. Tuokin takki maksaisi täällä varmaan vähintään sen 300€. Mutta tervetuloa Pohjolaan! Toistaiseksi on ollut aika leutoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

  Tykkää

 2. Haha, mitenhän mahtaa Kaliforniasta ostetut ”talvivaatteet” kestää Pohjolan kylmyyttä. 😉 Toisaalta onhan täälläkin kylmä, siellä vuoristossa… eli ehkä täälläkin osataan!

  Tsemppiä muuttopuuhiin! Sulla tuntuu ainakin sun kirjoitusten perusteella olevan asenne elämää kohtaan just eikä melkein kohdillaan, joten varmasti onnistut handlaamaan tällaisen ison muutoksen hienosti. 🙂

  Tykkää

  • Samaa mietin itsekin… No, onneksi mulla on niitä superpakkasia varten sitten moottorikelkkailuun tarkoitetut tamineet, että niillä kyllä selviän 😀 Sellaisessa peruspakkasessa selvinnee näillä uusilla ostoksillakin. Talvikenkien suhteen en kyllä ottanut riskiä ja tilasin ne suosiolla Kanadasta 😀

   Tykkää

 3. Onko siellä oikeasti vaatteissa merkinnät miten kylmää kestävät? Hah, mutta varmasti elämys ostella Kaliforniasta talvivaatteita. Kyllä täällä alkaa aika hyhmäistä olla ja talvi tulee. Mun vaatekaappi on varmaan Kalifornian vastakohta, täynnä kaikkea pitkähihaista ja pitkää lahjetta ja kesällä helteellä ihmettelen, että mitä laittaa päälle. No täällä aina muutenkin jo elokuussa syysvaatteet tulee kauppoihin ja kesä kestää about 3 viikkoa, niin ei jaksa panostaa. 🙂 Tervetuloa takaisin Pohjolaan.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.