Ainakin kolme syytä käydä Rovaniemellä

Nyt kun olen viimeiset kaksi viikkoa tylyttänyt suomalaisia pitäjiä kotiseutupaidoillani, niin sanotaan vaihteeksi jostain jotain hyvääkin. Olemme nimittäin jo muutamanakin viikonloppuna ajelleet huviksemme Rovaniemelle, onhan se pohjoisen välimatkoilla lähestulkoon tässä Kiimingin naapurissa.

Alunperin Rovaniemelle menoon ei ollut muuta syytä kuin se, etten yhtä lentokenttävierailua lukuunottamatta ollut siellä aiemmin käynyt. Reilun parin tunnin ajomatkan aikana ehdin kuitenkin googlettaa myös muita syitä tolkuttomalle autossa istumiselle.

Ensimmäisen pysähdyksen teimme Vintikki-kirpputorilla. Olen viime aikoina kunnostautunut kirpputorien kiertelyssä, joten halusin tietysti tarkastaa Rovaniemen tarjonnan tällä saralla. Ja voi, Vintikki oli melkoinen aarreaitta näin lasikeräilijän näkökulmasta ja veikkaanpa, että keräilipä sitten mitä tahansa, Vintikistä sen suurella todennäköisyydellä löytää. Jos siis olet kirpputorien ystävä ja lähelläkään Rovaniemeä, suosittelen jo tämän vuoksi tekemään pienen päiväajelun.

Toinen erinomaisen hyvä syy käydä Rovaniemellä on tietysti ruoka. Meillä on käynyt valtavan hyvä tuuri ja olemme molemmilla Rovaniemen reissuillamme osuneet lounaalle erinomaisen hyvään ravintolaan. Ensimmäisellä reissulla söimme lounasta Ravintola Roka Street Bistrossa, jonka tapas-tyyppinen alkupalalautanen sekä pääruoaksi tilaamani seafood risotto olivat kerrassaan herkullista!

Alkupalalautanen ja herkkurisotto Roka Street Bistrossa.

Toisen reissun kohokohta oli lounas Cafe & Bar 21:ssä. Listalta löytyi upea lajitelma erilaisia suolaisia vohveleita, joista valitsin itselleni graavilohitäytteisen. Ja voi taivaanvallat, se oli täydellistä. Kerrassaan nerokas konsepti!

081116_3Lounasvohveli Cafe / Bar 21:ssä.

Kun kerran Joulupukin virallisessa kotikaupungissa olimme, halusin tietysti käydä sanomassa itse Pukille käsipäivää. Rovaniemihän on ottanut tästä tittelistään kaiken irti perustamalla peräti kaksi Joulumaata rinnatusten, Santa Claus Villagen ja SantaParkin.

081116_4

Koska SantaPark oli syksyllä suljettu, suuntasimme Santa Claus Villageen, jossa on mahdollisuus päästä tapaamaan Joulupukkia vuoden jokaisena päivänä – ilmaiseksi! Kannattaa kuitenkin varautua jonottamaan mitä lähemmäs joulua mennään. Itse olimme liikkeellä syksyllä, joten jonoa ei juurikaan ollut ja vietimme pukin kanssa maailmanmenosta jutellen hyvän tovin. Lähtiessämme ostin vielä tontulta pukin kanssa otetut kuvat sekä videokoosteen tapaamisesta. Suosittelen jokaista kaivamaan itsestään esiin sen verran lapsenmielisyyttä, että käväisee Joulupukin juttusilla!

 
Yleisesti ottaen Rovaniemi yllätti minut kaupunkimaisuudellaan. Odotin tuppukylämäisempää tunnelmaa, mutta Rovaniemen keskusta olikin varsin eloisa kaikkine ihmisineen, liikkeineen ja ravintoloineen ja se suorastaan houkutteli viikonlopun mittaiselle minilomalle. Ehkäpä ensi kerralla jäämme ihan yöksi.

ps. Älä luulekaan Rovaniemi, etten minä silti tekisi sinustakin paitaa.

 

16 kommenttia artikkeliin ”Ainakin kolme syytä käydä Rovaniemellä

 1. Moi,
  tuli kirpparista mieleen, että onko sulla jotain tietoa Oulun kirppareista? Missä kannattais käydä? Ollaan viikonloppuna suuntaamassa täältä Itä-Suomen puolelta Ouluun ja ajattelin että jos tietäisi valmiiksi jo jonkun hyvän paikan missä käydä, niin ei menisi turhaan aikaa etsimiseen…
  Samalla voinkin tässä kiitellä kivasta blogista, en nyt muista olenko aiemmin kommentoinu (meinannut olen ainakin, mutta on saattanut jäädä puolitiehen) tänne, mutta sulla on viihdyttävä ja hauska tyyli kirjoittaa 🙂

  Tykkää

  • Oulussa hyvä kirppis on Järkikirppis, Tehtaankatu 1 sekä toinen, suurempi kirppis Kalevan painotalon takana, en muista nimeä enkä osoitetta eikä sitä löydy Google mapsilla 😀 mutta kun löytää Kalevan, niin se on jollain kadulla sen takana. Se on ISO.

   Tykkää

    • Tätä oon kuullut juu. Ite oon kahesti käyny ja kummallakin kerralla tein paljon löytöjä et en ossaa kyllä samaistua 😀 sen kyllä hoksin että hinnat oli varsinkin vaatteissa melko korkeasti hinnoiteltu.

     Tykkää

      • Köpelösti kävi minun hienoille suunnitelmille, unohdin isänpäivän ja eihän silloin mikään paikka ole auki. Ja tietenkin tajusin sen lauantaina iltapäivällä kun muut paikat oli menossa just kiinni. Käytiin Hiukkavaarassa siellä armeija-alueen vieressä olevalla kirppiksellä (joku paikka sentäs oli auki), mutta ei siellä kyllä oikein mitään ollut. Harmittaa, mutta sehän tarkoittaa vaan sitä että täytyy järjestää uusi reissu Oulun suunnalle 🙂

       Tykkää

 2. Käyn kirppareilla vaihtelevasti ja pohjoisen kirppareista ei ole mitään kokemusta, mutta Rovaniemestä kyllä. Olen ollut Rovaniemellä työmatkalla ja silloin kiertelin kaupungilla. Mutta ajeltiin joskus muutama vuosi sitten Maaliskuun lopussa miehen kanssa hiihtolomalta kotiin Rovaniemen ohi ja käytiin katsomassa tuo Santa paikka. En muista kumpi, oli kyllä auki ja joulupukki myös kotona. Joulupukin seurana oli lähinnä aasialaisia lapsia, mikään ryysis ei tuolloin kevättalvellakaan ollut. Me ei tosin jonotettu Pukin luo, mutta tuo teidän video on ihan mahtava. 😀

  Tykkää

 3. Yllättäisipä Rovaniemi minutkin. Olen sieltä kotoisin, joten ainakin kerran vuodessa tulee siellä käytyä. Ja aina on ihan kuollutta. Ei ketään missään. Jos jokin kerta jäätte yöksi, niin kokeilkaa Artic Light -hotellia keskustassa. Sen tasoinen hotelli pääsi kyllä yllättämään meidät viime keväävä.

  Tykkää

 4. Yritän sanoa niin asiallisesti kuin mahdollista: Kiiminkiläinen pitää Rovaniemeä tuppukylänä. 😀 Yleissivistys? Katso vaikka tilastoja montako ulkomaista turistia lentää vuosittain Rovaniemelle ja vertaa Kiimingin vastaavaan lukuun.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.