Kotona

Täällä sitä vihdoin ollaan, uusissa maisemissa Kiimingissä, missä porot, eskimot ja jääkarhut ovat vain kivenheiton päässä ja missä jouluunkin on aikaa pari kuukautta vähemmän kuin muualla.

Muutosta ja muutoksesta on nyt kulunut muutama päivä ja matkalaukkujen sisältö on vihdoin ja viimein, ensimmäistä kertaa 13 kuukauteen purettu vaatekaappeihin. Aika voittajafiilinki kuulkaa!

010916_1

Mutta olenpa tässä matkalaukkujen purkamisen lisäksi ehtinyt tehdä jo muutakin, kuten:

 • Ottanut muumimukikokoelmani pois muuttolaatikosta ja asettanut sen nätisti kaappiin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen.
 • Kasannut tori.fi:stä ostamani parisängyn tuhannenp*llunpäreistä yhdeksi kappaleeksi ilman kasausohjeita.
 • Saunonut aina-valmiissa-saunassa päivittäin.
 • Rynnännyt siitä perhanan saunasta puolialastomana ulko-ovelle kuvitellen, että ovikellon soittaja olisi siippani, pahoitellut tämän jälkeen postimiehelle vaatteettomuuttani ja ilahduksensa havaittuani saanut vain vaivoin pidettyä postimiehestä ja sen lapsista kertovan hauskan jutun itselläni.
 • Luonut kontaktia paikallisiin tervehtimällä vastaantulijaa, joka alkuhämmennyksen jälkeen vastasi kyllä tervehdykseeni, mutta joka todennäköisesti kertoi kotona nähneensä kännisen muukalaisen pyörimässä ihan tässä kotikulmilla keskellä päivää.
 • Käynyt ilmoittautumassa toiselle kylän kuntosaleista, luonut lisää kontakteja paikallisten kanssa ja unohtanut treenata.
 • Tajunnut informaatiota vaihtaessani, ettei Oulun alkuperäiskieli olekaan samanlaista kuin reilut 100 kilometriä etelämpänä, ja ettei vika välttämättä olekaan aina älyssäni kun en ymmärrä mitä minulle sanotaan.
 • Katsellut villasukat ja pitkät kalsarit jalassa Facebookista, kuinka etelä-Suomessa hengaillaan vielä t-paidassa.

Mutta juu, kyllä täällä jotain kotiutumisen tapaista on jo ilmassa, vaikka muuttokuormaa odottava talo vielä ammottaakin tyhjyyttään ja olen muutenkin vielä hivenen (paljon) pihalla kaikesta. Mutta hei, ainakin meillä on nyt koti!

 

12 kommenttia artikkeliin ”Kotona

 1. Tervetuloa näille huudeille 🙂 On varmaan huikea tunne saada laittaa kotia pitkästä aikaa. Muumitkin varmaan viihtyy kaapissaan 🙂
  Jos Oulussa haluat treenailla, niin suosittelen lämpimästi Classic gymiä. Vastaanoton ihana Maria oli valmentajani ja aina niin sydämellinen ❤

  Tykkää

  • Osaa kyllä omia kaappeja ja nurkkia arvostaa ihan eri tavalla taas 😀 Ouluun asti en kuitenkaan taida lähteä treenaamaan, olisi vähän turhan pitkä matka ajella päivittäin. Onneksi tuo paikallinen Come On Fit Club on oikeasti aika huikea ja kävelymatkan päässä!

   Tykkää

   • Ei toki päivittäin, mutta jos vierailevana tähtenä haluaa käydä 🙂 Ja Kiimingistä varmasti löytyy hyvä sali omastakin takaa. Kävelymatka on kyllä iso plussa. Itsellä on lähimmälle salille matkaa jotain 100 metriä 🙂

    Tykkää

 2. Ihanaa kotiutumista! Vaikka syksyn viileys ehkä hiipiikin sinne aikaisemmin, on talvi luultavasti lumisempi ja valoistampi kuin etelän loskat ja pimeys 🙂

  Tykkää

 3. No kiva kun osaat vääntään asiat eduksesi, mutta huh kuka ihan oikeasti haluaisi olla vuokralla ”jossain ei missään”! Vuokranantaja kiittää varmasti polvet ruvella teistä vuokralaisista.

  Tykkää

   • Voi apua! Repesin ihan täysin tälle kommentille 🙂 Joillekin saattaa tulla suorastaan yllätyksenä, että täällä ”ei missään” on oikeasti elämää. Säälittävän pienet kuviot on joillakin elämässään ”siellä jossain” 🙂

    Tykkää

 4. Mä haluaisin oikein kovasti olla vuokralla ei missään! Kiittäisin polvet ruvella, jos saisin siihen mahdollisuuden jossakin vaiheessa. Onnea uudesta kodista! 🙂

  Tykkää

 5. Paljon onnea uuteen kotiin, vaikka vuokrakoti onkin 🏡❤. Vuokrakodissa asumisessa on omat hyvät puolensa. Täältä kaukaa katsoen Oulun seutu näyttää ihan hyvältä, ja itse haluaisin lomakodin Oulusta.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.